Vecmāmiņas tiekas pēdējo reizi pirms lielā fināla īpašā pasākumā (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Konkurss «Vecmāmiņa 2014» atrodas finiša taisnē. Sievietes, kuras sacenšas par uzvarētājas titulu, pāris dienas pirms fināla tikās pusfinālā, kurā viņām bija jāgatavo veselīgi salāti, jāklausās lekcija par ēšanas nozīmi mūsu dzīvē, jāapmeklē seminārs «Es – Sieviete», kā arī jābauda sveču gaisma un jāsmeļas enerģija no uguns.

Konkurss «Vecmāmiņa 2014» ir iegājis finiša taisnē, vecmāmiņas nedēļu pirms fināla tikās pēdējo reizi, lai sacenstos salātu gatavošanā. Sievietēm bija jāņem līdzi ne tikai sastāvdaļas, bet arī trauki, lai spētu sevi prezentēt tik labi, cik vien iespējams. Salātu veidošana notika restorāna «Kasha» galvenā pavāra un īpašnieka Denisa stingrā uzraudzībā.

Tā kā salāti tika veidoti restorānā «Kasha», kur šefpavārs Deniss uzsvaru liek uz dažāda veida putrām, arī salātos dominēja dažādi graudaugi.

Uztaisot salātus, vecmāmiņām tos bija vēl jāprot prezentēt, gan stāstot par savu izvēli, gan noformējot salātus uz šķīvjiem.

Pēc prezentēšanas sekoja pusdienas un visu salātu degustēšana. Žūrijas pārstāvji pēc četrpadsmit dažādu veidu salātu baudīšanas izteicās, ka vairāk nekad neēdīšot. Vecmāmiņu lieliskais veikums un dažādās salātu garšas pamudināja gan žūriju, gan pašas vecmāmiņas apēst pilnīgi visus salātus.

Pēc labas ēšanas vecmāmiņas un žūrija klausījās konkursa patroneses Elitas Drākes lekcijā par ēšanas nozīmi mūsu dzīvē. Drāke mēģināja pārliecināt ikvienu, ka ēdiens ir nepieciešams tik daudz, lai ķermenis spētu funkcionēt, bet cilvēks nav cūka, lai ēstu visu pēc kārtas un lielos daudzumos.

Pēc Elitas Drākes lekcijas sekoja maza pauze, bet pēc tam vecmāmiņām bija jādodas uz semināru, kurā tika runāts par to, kas īsti ir sieviete.

Beidzoties semināram, vecmāmiņas steidzās uz pēdējo defilē nodarbību, kuru vadīja dejotāji Rolands Šteinbergs un Viola Abramova-Mailīte, defilē nodarbībā tika izveidoti fināla uznācieni un izlabotas pēdējās defilē kļūdas, kuras bija novērojamas dažu vecmāmiņu gaitā.

Vakara izskaņā vecmāmiņas un žūrijas locekļi devās uz Sveču istabu un izraudzījās savas īstās sveces, kuras simbolizē mīlestību, gaismu un harmoniju. Katrai svecei un krāsai ir sava nozīme un vēstījums, tāpēc vecmāmiņas ilgi meklēja savas ideālās sveces.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu