Fona dejotāji apsūdz Šēru diskriminācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Trīs fona dejotāji uzsākuši tiesvedību un apgalvo, ka dziedātāja Šēra (Cher) esot nelikumīgi tos atlaidusi no savas pašreizējās koncertturnejas, kā arī rasu aizspriedumu dēļ liegusi citam melnādainam dejotājam piedalīties koncertos. Šēra esot izteikusies, ka viņas «Dressed to Kill» koncertturneja esot «pārāk krāsaina» un aizliegusi horeogrāfam Kevinam Vilsonam turpmāk nolīgt dejotājus ar tumšu ādas krāsu, tiesas dokumentos norāda atlaistie darbinieki.

Vilsons, kurš pats ir melnādains, jūlijā ticis atlaists līdz ar vēl diviem dejotājiem.

Dejotāji uzskata, ka esot nepamatoti atlaisti, jo pasūdzējās vadībai par citu dejotāju, kas koncertturnejas laikā viesnīcā uzbruka kādai sievietei. Divi dejotāji uzskata, ka patiesas atlaišanas iemesls esot bijuši aizspriedumi pret viņu ādas krāsu, bet trešā min diskrimināciju vecuma dēļ.

«Apsūdzības ir smieklīgas,» ceturtdien komentēja Šēras publicists. «Tas nevarētu būt vēl tālāk no patiesības.»

68 gadus vecajai Šērai šomēnes slimības dēļ nācās vairākus koncertus atlikt uz vēlāku laiku.

«Dressed to Kill» ir starp 2014. gada desmit pelnošākajām mūziķu turnejām, liecina izdevuma «Pollstar» apkopotie dati.

Dejotājiem kā atlaišanas iemesls tika minēts turnejas izmaksu samazināšana. Viņi pieprasa kompensāciju desmit miljonu ASV dolāru (7,8 miljonu eiro) apmērā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu