Atklās Uldim Stabulniekam veltītu fotoizstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Ulda Stabulnieka ģimenes arhīva

Tirdzniecības parkā «Alfa» otrdien tiks atklāta fotoizstāde «Uldim Stabulniekam - 70. Balss, dvēsele, dzeja un dziesmas no Daigas Mazvērsītes grāmatas «Uldis Stabulnieks. Tik un tā», pavēstīja projekta pārstāve Linda Rumka.

Pieminot mūziķi Uldi Stabulnieku 70. dzimšanas dienā, šonedēļ tiks prezentēta arī Daigas Mazvērsītes grāmata «Uldis Stabulnieks. Tik un tā», kuru laidusi klajā izdevniecība «Lauku Avīze». Grāmatas tapšanā izmantoti materiāli no vēstuļu, rokrakstu, nošu pierakstu, apsveikumu kaudzēm, saglabāto fotogrāfiju kastes krājumiem, intervijām, draugu un ģimenes atmiņām. Tās atvēršanas svētki notiks tieši komponista dzimšanas dienā 8. oktobrī plkst.15 viesnīcas «Hotel Roma» 7. stāva restorānā.

Fotoizstādē «Alfā» grāmatas stāstu papildinās bagātīgs bilžu krājums gan no bērnības un skolas gadiem, gan mūziķa un komponista gaitām. Izstādi atklās otrdien plkst.13, un tirdzniecības parkā «Alfa» tā būs apskatāma līdz 14. oktobrim.

«Nekas cilvēciskais Uldim Stabulniekam nebija svešs, bija ne tikai vaiga sviedros strādāts, bet arī dziedāts un dzerts, līksmots un dīkdieņots. Bija plūkti lauri, saņemti diplomi un prēmijas, populārais komponists tika pie puķu klēpjiem un ozollapu vainagiem. Vien naudu savās un svešās kabatās skaitīt viņš nebija iemācījies, par visu augstāk vērtējot siltu un godīgu cilvēka sirdi,» tā par Stabulnieku teikusi Mazvērsīte.

Komponists, pianists un dziedātājs Uldis Stabulnieks (1945-2012) mācījies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, 1972. gadā beidzis Jāņa Dūmiņa kordiriģēšanas klasi Latvijas Valsts konservatorijā un no 1972. līdz 1975. gadam turpat mācījies Valentīna Utkina kompozīcijas klasē.

Viņš bijis viens no karavīru ansambļa «Zvaigznīte» dibinātājiem, bijis Latvijas Televīzijas un radio estrādes un vieglās mūzikas orķestra koncertmeistars, kā arī vadījis Latvijas Filharmonijas ansambli, vēlāko «Tip Top», kur dziedāja tā laika zvaigznes Margarita Vilcāne un Ojārs Grīnbergs.

Stabulnieks ir arī vairāku teātra izrāžu un filmu mūzikas autors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu