Klajā nāk grāmata par Uldi Stabulnieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svinot komponista 70. jubileju, izdevniecība «Lauku Avīze» laidusi klajā Daigas Mazvērsītes grāmatu «Uldis Stabulnieks. Tik un tā», informēja AS «Lauku Avīze» mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rumka. Grāmata «Uldis Stabulnieks. Tik un tā» veidota no vēstuļu, rokrakstu, nošu pierakstu, apsveikumu kaudzēm, saglabāto fotogrāfiju kastes krājumiem, sava laika intervijām, draugu un ģimenes atmiņām.

Dzīvesstāsts tapis kā mozaīka un rāda gan jaunības cerības, gan panākumus un skarbo mūža nogali ar mirkļiem, kas vēl iemirdzas senākā spožumā, taču kopumā daudzi sapņi un nenotikušas atgriešanās pie klausītājiem un koncerti mīt vien uz papīra lapiņām. Tāpat kā komponista cerība uzrakstīt pašam savu grāmatu ar tik daudznozīmīgo virsrakstu «Tik un tā».

«Ar Stabulnieka raksturu līdzības atradīs daudzi, ne tikai es - mums raksturīga tieksme domāt par lietām, kuras nespējam izmainīt, un tas brīžam laupa dzīvesprieku. Taču Stabulnieks spēja brīnumus, proti, savas pasakainākās dziesmas radīt no zila gaisa. Mūsu sarunas, intervijas un citas publikācijas ļauj pietuvoties tagad jau tālumā mirdzošai zvaigznei, personībai ar vārdu - Uldis Stabulnieks,» stāsta grāmatas autore.

Stabulnieks ir viena no Latvijas kultūras zīmēm. Kopš 1981. gada triumfa «Mikrofona dziesmu aptaujā» Stabulnieks kļuva par daudzu mūzikas mīļotāju elku. Reti kurās Latvijas mājās neatpazīs vismaz vienu Stabulnieka melodiju, piemēram, par Latviju, kas «mums visskaistākā - tik un tā».

Grāmatas «Uldis Stabulnieks. Tik un tā» atvēršanas svētki notiks dienā, kad Uldis Stabulnieks svinētu savu 70. dzimšanas dienu - 8. oktobrī plkst.15 viesnīcas «Hotel Roma» 7. stāva restorānā.

«Uldis Stabulnieks. Tik un tā»
«Uldis Stabulnieks. Tik un tā» Foto: Publicitātes foto

Toties, lai pieminētu un atcerētos Stabulnieku un viņa dzīvi, darbus un piedzīvojumus, izdevniecība «Lauku Avīze» tirdzniecības parkā «Alfa» 6. oktobrī plkst.13 atklās fotoizstādi «Uldim Stabulniekam -70». Balss, dvēsele, dzeja un dziesmas no Daigas Mazvērsītes grāmatas «Uldis Stabulnieks. Tik un tā». Izstāde «Alfā» būs skatāma līdz 14. oktobra vakaram.

Komponists Stabulnieks pēc ilgstošas slimības mūžībā aizgāja 2012. gada 27. septembrī 66 gadu vecumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu