Rīgā atgriezīsies Deva Premala un Mitens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas Kongresu namā 30. septembrī uzstāsies sakrālās mūzikas izpildītāji Deva Premala un Mitens, informē «Positivus» sabiedrisko attiecību pārstāvji. Premalas un Mitena radītā un izpildītā mūzika sakņojas 5000 gadu senās tradīcijās. Viņu mūzika skan festivālos un koncertzālēs, garīguma pārpildītās telpās, kā arī vietās, kur cilvēki atgūstas no dažādām fiziskām un garīgām kaitēm vai arī meklē savu ceļu pie absolūta piepildījuma.

Mūziķu debijas albums «The Essence», kurā apvienotas sensenos laikos Indijā un Tibetā tapušas mantras un laikmetīgā mūzika, ir izdots 1999. gadā. Kopš tā laika Premala un Mitens ir ierakstījuši 17 albumus, kuru pārdošanas rādītāji pārsniedz miljonu.

Premalas un Mitena radītās melodijas iedvesmo visdažādākos cilvēkus - viņu cienītāju vidū ir gan dziedātāja Šēra, kura arī pati ir ierakstījusi un koncertos izpilda Premalas un Mitena slavenāko dziedājumu «Gayatri Mantra», gan Tibetas garīgais līderis Dalailama un daudzi citi.

Vācijā dzimusī Premala ir mūziķe ar klasisko muzikālo izglītību. Mantras, garīgā filozofija un mūzika ir piepildījušas Devas dzīvi kopš dzimšanas un vēl agrāk. Viņas māte, arī mūziķe, aizrāvusies ar Eiropas viduslaiku mūzikas spēli, kamēr tēvs, mākslinieks un bungu meistars, dievinājis Austrumu reliģijas, apguvis sanskritu un ik dienu praktizējis jogu un zen meditāciju.

Meditācijas mākslu Premala 11 gadu vecumā apguva pie garīgā skolotāja Ošo, kas arī deva viņai vārdu Deva Premala - sanskritā tas nozīmē «Dievišķā mīlestība». Arī savus pusaudža gadus Premala pavadīja Ošo ašramā Indijā, kur kļuva par refleksoloģijas, masāžas, shiat-su un kraniosakrālās terapijas speciālisti. Tur arī viņa satika Londonā izaugušo agrāko rokmūziķi Mitenu, un pēdējos 25 gadus viņi ir gan dzīvesdraugi, gan skatuves partneri.

Premalas un Mitena duets Rīgā ir uzstājies arī 2010. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu