Viesi Martas ballē saziedo piecpadsmit tūkstošus eiro un līksmo līdz rītam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Gadskārtējā Martas ballē šogad savākti vairāk par piecpadsmit tūkstošiem eiro, kuri tiks nodoti Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas neiroķirurģijas nodaļas vajadzībām. Balle ir īpaša, jo ir gluži kā karnevāls, kurā viesi ierodas ar maskām un pusnaktī tās tiek noņemtas.

Martas ballē viesus jau pie ieejas sagaidīja dažādi triki, pārsteigumi, kuri radīja lielisku noskaņu vakaram.

Tāpat ikvienam viesim, ierodoties pasākumā, bija iespēja nofotografēties kopā ar īpašu dāmu, kura uzturējās pie foto sienas un atgādināja ķeizarieni Katrīnu I, kurai par godu arī tiek rīkota Martas balle.

Ballei ir dots vārds Marta par godu bārenei, kura līdz 12 gadu vecumam dzīvoja Rīgā: saskaņā ar vieniem avotiem - bērnunamā, bet ar citiem - pie radiniekiem. Vēlāk viņa uzauga Alūksnē pie mācītāja Ernsta Glika un ar laiku, pārgājusi pareizticībā, nomainīja vārdu, kļūstot par imperatori Katrīnu I.

Ja bija aizmirsusies mājās maska, organizatori bija parūpējušies, lai ikviens tomēr varētu izbaudīt masku burvību un kaut uz vakaru kļūt par citu personu.

Uz katra soļa viesus gaidīja dažādi pārsteigumi mīmu, dziedātāju, interesantu uzkodu, triku meistaru veidā. Kā jau pienākas īstai ballei, viesi baudīja šampanieti, kura dzirkstošie burbulīši uzbūra vēl noslēpumaināku atmosfēru.

Tāpat ikvienam bija iespēja iegādāties loterijas biļetes un iegūt savā īpašumā vērtīgas balvas: ādas cimdus, vakariņas viesnīcā «Grand Palace Hotel», rotaslietas, smaržas un daudz ko citu.

Sieviešu smaržas loterijā ieguva dejotājs Rolands Šteinbergs, kurš uzreiz iepriecināja savu draudzeni, uzņēmēju Kristīni Lindenblati, un uzdāvināja viņai savu vinnestu.

Tāpat dejotājs mācīja viesiem dejot salsu un, pateicoties tieši viņa azartam un deju nodarbībai, viesi sajuta sevī ballītes atmosfēru un metās dejā.

Vēsturiskas dejas paraugstundu demonstrēja bijušie šova «Dejo ar zvaigzni» dalībnieki Svetlana Leva, Mārtiņš Kagainis un Marta Kalēja, kurai pievienojās Rolands Šteinbergs. Dejotāji ne tikai bija iemācījušies vēsturiskus deju soļus, bet arī ar savu attieksmi spēja atveidot tā laika kungus un dāmas.

Pasākuma idejas autore, viesnīcas «Grand Palace Hotel» dvēsele Svetlana Leva paspēja gan uzraudzīt visas aktivitātes, gan pievērst uzmanību ikvienam viesim, aktīvi piedalīties dejās un pārrunāt lielisko balles rezultātu - 15 tūkstošu iegūšanu labdarības mērķim. Uzņēmēja priecājās, ka jau otro gadu pēc kārtas, pieliekot pūliņus, izdodas paveikt tik cēlu mērķi un palīdzēt cilvēkiem. Redzot rezultātu un atceroties lielo darbu, kāds ieguldīts, sieviete smeļas motivāciju nākamā gada ballei.

Pēc dejošanas sākšanas daudzi nesteidzās pamest mājīgās viesnīcas telpas un līdz pat rītam izklaidējās «Grand Palace Hotel» telpās.

Ar priekšnesumiem viesus priecēja Markus Riva, Sergejs Jēgers, DaGamba un Roberto Meloni.

Vakara vadītāju lomā iejutās lieliskās sievietes - radio balss Natālija Olesik un radio geiša Ieva Adamss, kuras pasākumu novadīja latviešiem, krieviem un angliski runājošajiem saprotamās mēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu