Dienvidāfrikā protestē pret Farela Viljamsa koncertu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raitis Plauks / F64

Vairāki simti Palestīnas atbalstītāju pirmdien protestēja pret amerikāņu dziedātāja Farela Viljamsa (Pharrell Williams) koncertu Dienvidāfrikā. Starptautiskās kampaņas «Boycott, Divestment and Sanctions» (BDS) atbalstītāji pirms koncerta pulcējās pie tā norises vietas Keiptaunā. Viņi iebilda pret Viljamsa sadarbību ar dienvidafrikāņu veikalu ķēdi «Woolworths», kura importē preces no Izraēlas.

BDS plānoja sarīkot «vislielāko protestu, ko kāds mākslinieks piedzīvojis kopš aparteīda». Taču beigu beigās ieradās tikai nepilns tūkstotis protestētāju ar plakātiem «Nost ar Farelu Viljamsu», «Brīvību Palestīnai» un «Izraēla ir aparteīds».

BDS plānoja, ka uz protestu varētu ierasties 40 000 cilvēku. Piektdien organizācija uzvarēja tiesā pret Keiptaunas domi, kas gribēja atļaut protestu ar ne vairāk kā 150 dalībniekiem.

Protests notika vairākus simtus metru no azartspēļu zāles «Grand West Casino», kur norisinājās Viljamsa koncerts.

Šogad 42 gadus vecais Farels tika iecelts par «Woolworths» māksliniecisko direktoru.

BDS apsūdz «Woolworths» okupētajās palestīniešu teritorijās audzētu zemkopības produktu importēšanā, taču veikalu ķēde to noliedz. «Woolworths» norāda, ka mazāk nekā 0,1% no pārdošanā esošās pārtikas nāk no Izraēlas, turklāt tās iegūšana esot pilnīgā saskaņā ar Dienvidāfrikas valdības vadlīnijām.

Viljamss iekaroja vispasaules slavu ar 2014. gada hitu «Happy», kam tika uzņemti neskaitāmi fanu video.

BDS aicina Viljamsu pievienoties «arvien augošajam nevardarbīgās kustības atbalstītāju sarakstam, kurā ietilpst Stīvijs Vonders, Lorīna Hila, Elisa Vokere, Rodžers Voterss un citi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu