Baha kamermūzikas festivāls rudenī priecēs ar pieciem koncertiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

15.Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls no 7. novembra līdz 4. decembrim piedāvās «Rudens ciklu», organizējot piecus spilgtus koncertus, informēja festivāla mediju koordinatore Agnese Lapsiņa.

Gaidāmajos koncertos festivāls aicinās klausītājus iedziļināties 18.gadsimta galma mūzikas repertuārā, no jauna atklājot baroka mūzikas pasauli un iepazīstinot ar klaviermūzikas klasiku un avangardu pasaulslavenu mūziķu izpildījumā.

Festivāla «Rudens ciklu» 7.novembrī Mazajā ģildē atklās ansamblis «Les Talens Lyriques» no Francijas ievērojamā klavesīnista un diriģenta Kristofa Rusē vadībā. Šī ansambļa repertuārā ir baroka un agrīnā romantisma operas un instrumentāli skaņdarbi, gan šedevri, gan nozīmīgi mazpazīstami darbi, kuru muzikoloģisko izpēti mākslinieki veic paši.

Atklāšanas koncerta programmā skanēs «Mūzika Francijas karaļa galmā 18.gadsimtā» un kā soliste piedalīsies soprāns Judīte van Vanroja.

Savukārt 13.novembrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē koncertu sniegs viens no spilgtākajiem un oriģinālākajiem šobrīd koncertējošiem pianistiem - Aleksejs Ļubimovs no Krievijas. Viņam pieder daudzu moderno skaņdarbu pirmatskaņojumi Krievijā, tomēr pianists spēlē arī baroka, klasisko un romantisko repertuāru. Intriģējošajā programmā «Sakrālo rituālu meklējumos» Ļubimovs aicinās klausītājus atteikties no mūzikas klausīšanās un vērtēšanas procesa, bet tā vietā iegrimt skaņu straumē, nepretojoties tās tiešai iedarbībai, minēja Lapsiņa.

Festivāla turpinājumā 20.novembrī Mazajā ģildē uzstāsies baroka ansamblis «The Rare Fruits Council», kuru vada baroka mūzikas leģenda vijoles virtuozs - Manfrēdo Krēmers. Kā solisti šajā koncertā varēs dzirdēt vokālisti Mariju Kristīni Kīru. Koncertprogrammā skanēs Ditriha Bukstehudes kantātes.

Savukārt 1.decembrī Mazajā ģildē uzstāsies baroka ansamblis «Barocksolisten München» no Vācijas, kas klausītājiem piedāvās izbaudīt baroka mūzikas emocionālo pasauli, atskaņojot skaņdarbus ar vēsturiskajiem mūzikas instrumentiem. Minhenes baroka solisti apvieno baroka mūzikas pasaulē atzītus un talantīgus mūziķus. Koncertprogrammā «Ak, mans mīļais Augustiņ!» skanēs Antonio Vivaldi, Georga Filipa Tēlemana un Johana Frīdriha Faša skaņdarbi.

«Rudens cikls» noslēgsies ar koncertu 4.decembrī JVLMA Lielajā zālē, kur jau tradicionāli Baha festivālā tiksies JVLMA Klavieru katedras docētāji - izpildītājmākslinieki. Šoreiz koncerts būs veltīts Domeniko Skarlati 330 gadu atcerei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu