Koncertzāle «Baltais flīģelis» atklās jauno sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Romanovskis

Šodien plkst.18 ar koncertu «Klavierkvintets. Vīne» jauno sezonu atklās koncertzāle «Baltais flīģelis», aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Koncertzāle jauno koncertsezonu sāks ar pianista Andreja Osokina un «Quattro Baltica» radošajā sadarbībā tapušo jauno koncertprojektu «Klavierkvintets. Vīne», ko mūziķi speciāli gatavo koncertam Siguldā. Osokins, viens no leģendārās Latvijas pianistu dinastijas - Osokinu dzimtas - pārstāvjiem, ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu - Artūra Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, Margaritas Longas un Žaka Tibo starptautiskā pianistu konkursa Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē - laureāts. Savukārt stīgu kvarteta «Quattro Baltica» sastāvā muzicē pazīstamie un iemīļotie orķestra «Kremerata Baltica» mūziķi: Džeraldas Bidva (1.vijole), Madara Pētersone (2.vijole), Santa Vižine (alts) un Pēteris Čirkšis (čells). Koncerta programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Ģerģa Ligeti un Johannesa Brāmsa skaņdarbi.

Rudens sezonā koncertzāle «Baltais flīģelis» aicinās uz vairākiem izciliem koncertiem. 4.oktobrī plkst.18 notiks Normunda Rutuļa un Hansa Anteheda trio koncerts «Vēstule meitenei», kurā skanēs skaistākās latviešu klasiskās estrādes dziesmas. 11.oktobrī plkst.18 būs iespēja baudīt muzikālu noveli «Orlando teiksmainā dzīve» - noveli par Venēciju 18.gadsimtā. Stāsta centrā ir neparasti augstās balss īpašnieks Orlando, kam dzīve sagādājusi tik daudz ciešanu un laimes. Muzicēs Sergejs Jēgers (kontrtenors), Jolanta Strikaite (soprāns), Agnese Kanniņa-Liepiņa (baroka vijole), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Karina Bērziņa (stāstniece).

24.oktobrī plkst.12 paredzēta mūzikas instrumentu veidošanas praktiskā meistarklase sākumskolas un pamatskolas bērniem - būs iespēja iepazīt un pašiem darināt mūzikas instrumentus no dažādiem sadzīvē pieejamiem materiāliem (pānflautas no kokteiļu salmiņiem, perkusijas no izlietotām kefīra pakām utt.). Meistarklasi vadīs Emīla Dārziņa Mūzikas skolas un Rīgas Doma kora skolas skolotāja komponiste Marina Gribinčika.

24.oktobrī plkst.13 notiks koncerts «Mūsdienu mūzika bērniem». Koncertā piedalīsies mākslinieki Baiba Berķe (mecosoprāns), Artūrs Noviks (akordeons), Viktors Veļičko (kontrabass), Jēkabs Nīmanis (klarnete, ģitāra, balss), kas atskaņos latviešu autoru dziesmas bērniem. 31.oktobrī plkst.18 sadarbībā ar jaunās mūzikas festivālu «Arēna» notiks pasākums «Folklora un mūsdienu mūzika - kompozīcija un improvizācija». Tajā piedalīsies etnomuzikologs Valdis Muktupāvels (lektors, kokle, vargans u.c. instrumenti), komponiste un folkmūziķe Helēna Vinkelmane (Helena Winkelmann, Šveice, lektore, vijole, perkusijas).

7.novembrī plkst.18 plānots Jolantas Gulbes-Paškevičas jaunā projekta prezentācijas koncerts «Fly Love». Šī programma ir Gulbes-Paškevičas būtības atspoguļojums mūzikā un reizē arī muzikāls ceļojums dažādu tautu kultūru pasaulē - skanēs vairāku autoru dziesmas, sarakstītas pagājušā gadsimta 60.-70.gadu periodā, - gan orģinālkompozīcijas, gan pazīstamu filmu tituldziesmas. Programmas «Fly Love» dziesmas skanēs piecās valodās: angļu, portugāļu, itāļu, spāņu un latviešu. Dziesmu aranžijas veidotas latīņu mūzikas un afroamerikāņu džeza tradīcijās.

Biļetes uz pasākumiem koncertzālē «Baltais flīģelis» iespējams iegādāties koncertzāles kasēs vai «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu