Notiks gadskārtējie Bānīša svētki (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

6.septembrī Gulbenes-Alūksnes šaursliežu dzelzceļā norisināsies gadskārtējie Bānīša svētki. Šoreiz tiem ir divas devīzes: «Ar pilnu tvaiku!» un «Bānītim - 111».

Svētkos pēc ilgāka pārtraukuma atmiņā tiks atsaukti vecie labie laiki, kad bānīšus Latvijā vilka tvaika lokomotīves. 20. gadsimta 60. gados vecos dampjus aizstāja ar modernām dīzeļlokomotīvēm, pagātnē atstājot tās romantiskās ainas, kad jau pa lielu gabalu par vilciena tuvošanos varēja spriest pēc apjomīgajiem dzelzs rumaku dūmu un tvaiku mutuļiem kas pacēlās augstu pāri koku galotnēm.

Pēc sešu gadu sarežģītas restaurācijas šogad tvaika lokomotīve "Ferdinands" atkal priecēs vietējos iedzīvotājus un bānīša viesus ar vienu pamatīgu izbraucienu maršrutā Gulbene-Stāmeriene-Alūksne.

Svētku svinības Gulbenē sāksies 11:30, Stāmerienē - 12:00, bet Alūksnē, kur šogad paredzēta īpaši grandioza programma, - 14:00. Leģendārais "Ferdinands" ar svētku vilcienu izbrauks no Gulbenes 13:00, pakavēsies Stāmerienē no 13:30 līdz 14:10 un sasniegs Alūksni 15:35, kur uzkavēsies līdz pat 19:55, kad dosies atceļā uz Gulbeni. Tiem, kam gribēsies Gulbenē atgriezties ātrāk, būs iespējams no Alūksnes izbraukt jau 15:50. Savukārt tos, kuri Alūksni iecerējuši apmeklēt vakarā, bānītis vedīs no Gulbenes 18:00. Šos vilcienus vilks dīzeļlokomotīve.

Apmeklēt Bānīša svētkus varēs, izmantojot a/s "Pasažieru vilciens" speciāli norīkotu dīzeļvilcienu Rīga-Madona-Gulbene-Rīga, kurš aties no Rīgas 7:40 un atgriezīsies atpakaļ 21:33.

Svētku pasākumu programma ietver dažādas izklaides Gulbenē, kas būs pa prātam gan lieliem, gan maziem, gadatirgu un zaļumballi Stāmerienē, kā arī gaisa balonu festivālu un plašu koncertprogrammu Alūksnē ar Gunta Skrastiņa, Žorža Siksnas, Māra Slokas, Daiņa Skuteļa, "TirkizBand" un orķestra "Bel canto" piedalīšanos. Vairākus priekšnesumus, kā arī koncertu Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā sniegs jauniešu koris "Balsis" diriģenta Inta Teterovska vadībā.

Pasākumu organizē Alūksnes un Gulbenes novada domes un Stāmerienas pagasta pārvalde sadarbībā ar SIA «Gulbenes-Alūksnes bānītis".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu