Mārtiņš Sirmais cienā riteņbraucējus ar pankūkām (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Viens no populārākajiem un tautā iemīļotākajiem pavāriem - Mārtiņš Sirmais 20.augusta vakarā slēdza savu restorānu klientiem un radīja īpašu vakaru, kurā piedalīties varēja vienīgi atbraucot ar velosipēdu. Velosipēds bija kā ieejas biļete pasākumā, un, atbraucot ar velosipēdu, ēdiens īpašajā vakarā bija bez maksas.

Mārtiņa Sirmā pasākums pulcēja restorānā aktīvākos un enerģiskākos riteņbraucējus, kuri par spīti lietum ieradās uz pasākumu un ar savu jautrību un smiekliem piepildīja telpu.

Viesus sagaidīja īpaši dzērieni – burkānu un mango sula, kā arī ūdens ar piparmētru lapām un apelsīniem.

Vēlāk tika piedāvātas uzkodas, kuras pagatavotas pēc speciālas Mārtiņa receptes, uzkodas ilgi neturējās uz paplātēm, tās, gluži kā ēdot čipsus, apēdot vienu, vairs nevari apstāties, līdz viss nav notiesāts.

Sekoja sacensības, kurās Mārtiņš dārzeņu griešanā sacentās ar riteņbraucējiem, uz ātrumu bija jāsagriež burkāni, pats pavārs šo darbību veica aizsietām acīm un vienalga pamanījās uzvarēt pretiniekus.

Launagā viesi tika cienāti ar plānajām pankūkām, kuru cepšanu demonstrēja Mārtiņš un riteņu piekritējs, vīrieši pat sacentās pankūku mētāšanā. Izejot uz ielas un cenšoties uzmest pankūku visaugstāk, abi vīrieši nespēja savus uzceptos brīnumus noķert un pankūkas piezemējās uz zemes.

Vēlāk vērojot cepšanas procesu, viesiem bija iespēja baudīt pankūkas gan ar ievārījumu, gan krējumu, gan biezpienu un citām pankūku saldināšanai paredzētajām vielām.

Mārtiņam tika uzdots jautājums, kā panākt, ka pankūkas ir biezas, uz to pavārs atbildēja, pastāstot senu anekdoti.

«Viens ebreju vīrietis bijis uz nāves gultas, un bērni vēlējušies uzzināt, kur slēpjas viņa gatavotās kafijas veiksmes formula, tā, kura liek vēlēties klientam atgriezties viņu kafejnīcā, uz ko vīrietis atbildēja, ka formulas nav, vienkārši jālieto vairāk kafijas. Tāpat arī ar pankūkām, gribi biezākas pankūkas - pieliec mīklai vairāk miltu,» smejas Mārtiņš.

Pankūkas un saldo ēdienu paēduši, riteņbraucēji varēja doties tālāk turpināt savus ikdienas izbraukumus.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu