Anita Intaite: «Mūsu izteiktie vārdi maina virzienus sekunžu laikā»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Dziedātāja Anita Intaite 24. augustā beidza filmēt savu jauno videoklipu dziesmai «Try not to speak». Klips stāsta par cilvēku savstarpējām attiecībām saziņu, vārdiem, kuri nereti nepasaka tik daudz, kā pasaka rīcība.

Dziesmā kopā savijas indie, electro, acoustic rock iezīmes, kas kopā ar noskaņām bagātu vokālu veido sapņainu un mūsdienīgu skanējumu.

«Dziesmai ir arī rock versija, ko laiciņu atpakaļ sarakstījām kopā ar grupu WakeNC. Man šī dziesma ir ļoti tuva, tāpēc vēlējos tai izveidot vasarīgu indie versiju, kurai arī uzfilmējām video,» stāsta Anita.

Anita par spēcīgāku valodu atzīst cilvēka rīcību, izpausmes, jo tās runā daudzreiz skaļāk par vārdiem.

«Mūsu izteiktie vārdi maina virzienus sekunžu laikā, mainās līdz ar garastāvokli, nav vienmēr patiesi vai teikti no sirds. Man šķiet, ka nevajag dzīties sevi izskaidrot citiem, bet gan pabūt ar sevi, saprast un iepazīt pašam sevi, atvērt durvis tiem, kas to novērtēs un tiešām gribēs sadzirdēt,» stāsta Anita.

Video tika filmēts mežā, jo mežs dziedātāju uzlādē, tas ļauj patiesi būt. Bieži vien māksliniece vienkārši staigā pa mežu vai parku un apskauj kokus, relaksējas, jo tas ir veids, kā sarunāties un svinēt valodu, kura pastāv ārpus burtiem.

«Meža skaņas, smarža un mirklīgie notikumi mani iedvesmo. Tieši šajā mežā, kur filmējām video, ir bijuši daudzi jauki notikumi, kas atstājuši patīkamas atmiņu pēdas. Tieši tāpēc nevarēju iedomāties piemērotāku vietu šīs dziesmas video filmēšanai. Nu šīm atmiņām pievienosies arī stāsts par video tapšanu,» tā Anita.

Gatavojoties filmēt video, visu nedēļu bija slikti laika apstākļi, bet tieši video filmēšanas dienā spīdēja saule.

«Līdzko pabeidzām filmēšanu, sāka smidzināt lietus un laiks kļuva vēsāks. Es ticu, ka mums bija atbalsts no kaut kā augstāka par mums, un daba dziedāja un muzicēja līdz ar mums.Video filmēja Pāvels Trebuhins. Es ļoti priecājos, ka mums bija iespēja sadarboties, jo Pāvels fantastiski spēj attēlot dziesmas noskaņu pat ar vienkāršiem paņēmieniem un izteiksmes līdzekļiem,» priecājas dziedātāja.

Šai dziesmas versijai Anitai bija lieliska komanda, kas palīdzēja aranžēt dziesmu tā, kā viņa ir izsapņojusi. Katrs ienesa savu rokrakstu. Ierakstu veidoja Vladimirs Tuzovs un Jānis Kalve. Ierakstā piedalījās Matīss Repsis, Gints Smukais, Roberts Jakubovskis un Rihards Špats.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu