Koris «Balsis» jauno sezonu šonedēļ iesāks Likteņdārza amfiteātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Iesākot savu 29. sezonu, jauniešu koris «Balsis» sestdien, 22. augustā, plkst.18 ar koncertu viesosies Likteņdārza amfiteātrī, informē «Kokneses fonda» Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Broka. Jau piekto gadu koris dosies ceļā, lai turpinātu 2011.gadā sākto koncertu sēriju «Daugavas balsis» ar mērķi vairāku gadu laikā izbraukt visu Daugavas baseinu Latvijas teritorijā, sniedzot bezmaksas koncertus tuvākajos dievnamos, kultūras namos, skolās, estrādēs.

Līdz šim koris kopā ar savu diriģentu Intu Teterovski sniedzis jau 28 koncertus abos Daugavas krastos. Koris saviem klausītājiem sagatavojis četras dažādas programmas, katra no tām tiks piemērota kādai no koncerta vietām. Paredzēts, ka koncertos skanēs Dziesmu svētku klasika, mūsdienu latviešu autoru sakrālā mūzika, kā arī Raimonda Paula un Ineses Zanderes dziesmu cikls «Dziesmas par Latvijas upēm».

Kā skaidroja Broka, šoreiz, ja būs augsts ūdens līmenis, koris koncertu dziedās no upes, savukārt pēc koncerta interesentiem būs iespēja aplūkot koristu 2010.gadā iestādīto komponistam Jāzepam Vītolam veltīto pīlādzi.

Likteņdārzs atrodas uz salas Koknesē, Kokneses novadā. Pirmie darbi Likteņdārzā tika sākti 2008.gadā, radot ābelīšu alejas ceļu, 2009. gadā tapis salas perimetrālais ceļš. 2010. gadā sākta, 2011. gadā un 2013. gadā turpināta dārza centrālās daļas, amfiteātra, būvniecība. 2012. gadā uzbūvēta Skatu terase un sākts bruģēt Ābeļu alejas ceļš. 2014. gadā un 2015. gadā izbūvēti Daugavas krasta nostiprinājumi un apmeklētāju autostāvvieta. Ikvienam interesentam ir iespēja piedalīties dārza tapšanā, gan ziedojot finansiālus līdzekļus, gan uz Likteņdārzu aizvedot labiekārtošanai nepieciešamos materiālus, gan ziedojot mākslas darbus, fotogrāfijas un rokrakstus, kā arī pieliekot savu roku dārza labiekārtošanas darbos. Likteņdārzs ir dāvana Latvijai 100.dzimšanas dienā, liecina informācija Likteņdārza oficiālajā mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu