Kinoteātros: «Seksa video», romantika, animācija un fantastika (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No piektdienas (01.08.) daudzzāļu kinoteātros Rīgā sāk demonstrēt četras jaunas filmas, vēsta kinoteātru mājas lapas. Zinātniskās fantastikas cienītāji droši var doties uz filmu «Galaktikas sargi», bērni var baudīt ģimenes animācijas filmu «Brīnumainā Oza zeme», komēdijas cienītāji - pikanto lenti «Seksa video», savukārt tie, kas vēlas mazliet romantikas, var doties uz filmas «Te nu viņa ir» seansu.

 
Foto: publicitātes

«Galaktikas sargi»

No piektdienas, 1. augusta, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt ASV asa sižeta zinātniskās fantastikas filmu «Galaktikas sargi» («Guardians of the Galaxy»). Filmas sižets stāsta par drosmīgo ceļotāju Pīteru Kvilu, kura rokās nonāk kāda noslēpumaina lode. Tā, kā izrādās, pieder varenajam un nežēlīgajam ļaundarim Ronanam, kurš kaldina Visuma iekarošanas plānus.

Pīters nonāk starpgalaktiku cīniņu vidū, un vienīgais veids, kā glābties, ir apvienojoties ar četriem izstumtajiem – kareivīgi noskaņoto jenotu vārdā Raķete, cilvēkveidīgo koku vārdā Gruts, nāvējoši bīstamo Gamoru un atriebības kāro Postītāju. Kad Pīters saprot, cik milzīgs spēks patiesībā piemīt lodei, viņam nāksies saliedēt savus ceļabiedrus izšķirošajai cīņai par galaktikas nākotni.

 
Foto: publicitātes

«Brīnumainā Oza zeme»

Pāri varavīksnes tiltam Dorotija atgriežas Oza zemē, lai palīdzētu saviem draugiem Putnubiedēklim, Dzelzs Malkascirtējam un Lauvam uzveikt ļaundari Džokeru. Pa ceļam uz Smaragda pilsētu viņa iepazīstas ar jauniem draugiem - Gudro pūci, Porcelāna princesi un Maršalu Zefīru, kuri pievienojas viņai ceļā cauri brīnumainajai Oza zemei, palīdz pārvarēt dažādus pārbaudījumus un atjaunot mieru un kārtību krāšņajā Smaragda pilsētā.

Filmu latviešu valodā ieskaņojuši: Santa Didžus, Baiba Berģe, Guntis Krivms, Jānis Kirmuška, Uldis Anže un Annija Belogrudova.

Filma dublēta latviešu un krievu valodā. Filma 3D formātā.

 
Foto: publicitātes

«Seksa video»

1. augustā Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt arī komēdiju «Seksa video» («Sex Tape») ar Kameronu Diazu («Maska», «Čārlija eņģeļi», «Šreks», «Atriebība sieviešu gaumē» u.c.) un Džeisonu Segalu («Es mīlu tevi, vecīt», «Aizmirst Sāru Māršalu») titullomās. Filmu veidojis komēdijas «Sliktā skolotāja» režisors Džeiks Kasdans. Jāpiebilst, ka Diaza un Segals pirmo reizi filmējušies kopā «Sliktajā skolotājā», savukārt aktieris Džeisons Segals ir arī filmas «Seksa video» scenārija līdzautors.

«Seksa video» ir stāsts par Džeju un Eniju, kuri pēc desmit gadu kopdzīves joprojām mīl viens otru gluži tāpat kā agrāk, vienīgi kaisle ir kaut kur pazudusi. Cenšoties to atgūt, viņi nolemj uzņemt video, kurā izmēģina visas seksa pozas no grāmatas «Seksa prieki». Tā viņiem šķiet lieliska ideja līdz brīdim, kad video tiek netīšām nosūtīts visiem viņu draugiem, kuriem Ziemassvētkos viņi uzdāvināja planšetdatorus. Lai saglābtu savu reputāciju un nepieļautu, ka viņu privātākais video kļūst visiem pieejams internetā, viņi sāk piedzīvojumiem bagātu mēģinājumu novērst šo kļūdu. Filmas vecuma cenzs ir 16+ (līdz sešpadsmit gadu vecumam neiesaka).

Kamerona Diaza: «Kopš komēdijas «Sliktā skolotāja» panākumiem biju vēlējusies atkal strādāt kopā gan ar Džeisonu Segalu, gan režisoru Džeiku Kasdanu. Mūsu pirmā sadarbība bija tik ļoti jautrs process, ka nevarēju vien sagaidīt nākamo kopdarbu. «Slikto skolotāju» mums nācās uzņemt ļoti īsā laika posmā, taču veidot jauno filmu bija pavisam cita pieredze, krietni intīmāka. Tas gan nenozīmē, ka arī šīs filmas uzņemšanas laukumā nevaldīja jautrība.»

Filmas producents Tods Bleks: «Kad nācās uzņemt seksa video tapšanas ainas, proti, intīmākos brīžus starp Kameronu un Džeisonu, es biju krietni noraizējies - bija grūti paredzēt, cik tālu aktieri būs gatavi iet un cik tālu režisors un kinostudija atļausies iet. Tomēr izrādījās, ka manām bažām nebija pamata, jo viss noritēja nepiespiesti un viegli.» Kamerona Diaza piekrīt: «Tas bija jautri! Filmas režisors «seksa» ainu uzņemšanā piedalījās kā trešais dalībnieks, lai arī viņš pats uz ekrāna nav redzams. Piemēram, kad gultas ainās es ar Džeisonu puskaili iejutāmies savu varoņu ādās, režisors Kasdans aizkadrā režisēja mūsu pozas un deva komandas «ātrāk, lēnāk, zemāk, augstāk» utt. Patiesībā visu kontrolēja tieši viņš. Tas bija lieliski.»

 
Foto: publicitātes

«Te nu viņa ir»

Filma vēsta par rūdītu egoistu Orenu (Maikls Duglass), kura dzīves mērķis ir rūpes par sevi. Piepeši viss mainās. Nez no kurienes uzradies dēls atstāj Orenam pieskatīšanai mazmeitu, par kuras esamību viņam līdz šim nav bijis ne jausmas. Cenzdamies tikt galā ar negaidīto vectētiņa lomu, vīrietis ir spiests lūgt kaimiņienes (Daiena Kītone) palīdzību. Drīz vien top skaidrs, ka arī viņai ir savdabīgs dzīves skatījums, viņa negrasās samierināties ar Orena nejauko raksturu. Galu galā vienam no viņiem ir jāmet kažoks uz otru pusi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu