Foto: Pirmie apmeklētāji «Positivus» telšu pilsētiņā (29)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Šodien, 18.07., sākas festivāls «Positivus», kas līdz 20.jūlijam notiks Salacgrīvā. «Positivus» festivāls ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem mūzikas un mākslas festivāliem Baltijā, kas šogad norisināsies jau astoto reizi. Aktīva rosība jau sākās vakardien, kad telšu pilsētiņā ieradās jau pirmie festivāla apmeklētāji.

Festivālā uzstāsies «Kraftwerk», «Bastille», Ellija Goldinga, «The Kooks», «The 1975», «Daughter», Laura Mvula, «Junip», «Temples», «Of Montral», «MØ», «You me at six», «Kid Karate», «Birth of joy», «King Charles», «Pompeya», «FM Belfast», «Elbow», Anna Kelvi, «Future Islands», «AlunaGeorge», Čets Feikers, «NONONO», kā arī «And so I watch you from afar», «The Horrors», «A-Trak», «Just Blaze», «Tricky» un saksofonists Faro Sanderss ar grupu, kā arī Džastina Lī Brauna ar «Latvian Blues band».

Uz «Palladium» skatuves uzstāsies Tallinas mūzikas nedēļas mākslinieki - «Wilhelm», «Sillamaa Trad.Attack!», Martens Kuningass, Argo Valss, «Three Leg Dog» un Kali Brīss.

Uz «Positivus» festivāla «Dabas skatuves» uzstāsies grupa «Sūdi», apvienība «100 baltas dvēseles» un citi pašmāju mūziķi, kā arī notiks interaktīvi improvizācijas un komēdiju šovi, deju priekšnesumi, teātra izrāde un literātu lasījumi.

«Positivus» skatuvju «I Love You» un «Palladium» programmu šogad papildinās britu mūzikas grupa «Sons Of Noel And Adrian», igauņu «Frankie Animal» un «Tallinn Daggers», lietuviešu «Freaks On Floor» un «Garbanotas Baristas», baltkrievu mākslinieki «Super Besse», «K.Remonts», «The Sound Poets», «Audience Killers», «Rīgas Modes», «Pikaso», «Manta», «The Velvet Supernova» u.c.

«Positivus» festivālā šovasar sesto gadu pēc kārtas darbosies «Red Bull Music Academy» skatuve, uz kuras kāps «Nick Hook» no ASV, «Full Crate&Mar» no Nīderlandes, «Rebeka» no Polijas, «Napo» no Lietuvas un daudzi citi.

Festivālā būs arī kino programma. Apmeklētāji varēs skatīties pasaules un latviešu kino klasiku, kā arī Rīgas Starptautiskā kino festivāla piedāvātās filmas bērniem un jauniešiem.

Festivāls šogad sāks arī sociāli atbildīgu kampaņu, kuras mērķis ir uzlabot un attīstīt Rīgas Doma kora skolas infrastruktūru. Ikviens festivāla apmeklētājs varēs ziedot skolai īpašās ziedojumu kastēs.

«Positivus» festivāls ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem mūzikas un mākslas festivāliem Baltijā, kas šogad norisināsies jau astoto reizi.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu