Aleksandrs Vasiļjevs pulcē slavenības uz gadsimta balli

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

15.jūlijā «Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā» norisinājās gadskārtējā Aleksandra Vasiļjeva tērpu izstāde «Ielūgums uz gadsimta balli. 1915-2015». Slavenā stilista veidotās tērpu izstādes ir kļuvušas par ikvienas slavenības vasaras pasākumu sastāvdaļu.

Kā jau ierasts katru gadu, arī šogad modes eksperts Aleksandrs Vasiļjevs pulcēja modes mīļotājus uz īpašu izstādi. Šoreiz izstāde bija veltīta 1915.-2015. gadam.

Lai iekļūtu izstādē, viesiem nācās gaidīt garā rindā pašā Vecrīgas sirdī un, kā jau atklāšanas dienā, drūzmēties ļaužu pūlī, lai redzētu katru eksponātu.

Par spīti karstumam, cilvēku masām, Aleksandrs Vasiļjevs sagaidīja ikvienu viesi ar smaidu, stāstīja mazus stāstus par izstādi, parakstīja fotogrāmatas, kopā fotografējās.

Mākslinieks saņēma kaudzēm ziedu, kurus pēc krāsu gammas izkārtoja gar savu tērpu ekspozīcijām, kā nekā ziedu bija tik daudz, ka viņš nespēja visus noturēt rokās.

Izstādi, kā jau ierasts apmeklēja daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri ieradās savos labākajos tērpos, lai parādītu mūsdienu modi.

Izstādi apmeklēja gan juristi, uzņēmēji, dziedātāji, aktieri, gan pat bijušās valsts galvas.

Pats mākslinieks, kā jau ierasts, bija tērpies apģērbā, kurā bija pamanāms no jebkuras izstādes vietas, parādot, ka mode vienmēr uzvar bezstilu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu