Festivāla «Zobens un lemess» norisi vērtē kā veiksmīgu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Lietuvietis/ShubaPhoto

Organizatori Saukas dabas parkā pirmo reizi notikušo folkmetāla mūzikas festivālu «Zobens un lemess» vērtē kā veiksmīgu un sagaidāms, ka nākamgad pasākums tiks rīkots atkārtoti, pastāstīja organizatoru pārstāvis Valdis Bērzvads. Bērzvads atzina, ka pagaidām vēl nav veiktas galīgās aplēses par apmeklētāju skaitu, taču vienlaikus tas varētu pārsniegt tūkstoti. Organizatori norāda, ka festivāls aizritēja mierīgā gaisotnē un tā laikā izticis bez starpgadījumiem. «Medpunktā neviens nav vērsies. Ir bijuši tikai daži sīki nobrāzumi,» sacīja Bērzvads. Savukārt aģentūra BNS novēroja, ka festivālā, klausītāju vietās, bija arī atsevišķi «Nacionālās apvienības» politiķi.

«Zobens un lemess» šogad notika pirmo reizi, apvienojot baltu tautu - lietuviešu un latviešu - folkmetāla cienītājus. Bērzvads paskaidroja, ka festivāls turpina pirms pāris gadiem rīkotās «Baltijas Saules» tradīcijas - rīkot pasākumu, kurā piedalās Latvijas un Lietuvas smagās mūzikas izpildītāji, kuri iedvesmu savam darbam smeļas baltu tautu priekšstatos un tradīcijās.

Organizatoru pārstāvis norādīja, ka šāds pasākums, visticamāk, tikšot rīkots arī nākamajā gadā. «Šogad pagaidām viss ir jauns - jauna vieta, nav pazīstams notikums. Nākamajā gadā [apmeklētājiem] būs jau ierastāk,» teica Bērzvads.

Foto: Raimonds Lietuvietis/ShubaPhoto

Mūzikas festivāls «Zobens un lemess» notika Saukas dabas parkā Viesītes novada Lonē 10.un 11. jūlijā. Festivālā tostarp piedalījās arī arī seno cīņu rekonstrukcijas klubi - tika izveidotas seno amatnieku un karotāju grupas.

Kopumā festivālā uzstājās vairāk nekā 20 muzikālie kolektīvi, no kuriem, līdztekus pašmāju «Skyforger», uzstājās, piemēram, Ukrainas grupa «Nokturnal Mortum». Tāpat asākumā spēlēja «Gods Tower» (Baltkrievija), «Obtest» (Lietuva), «Ūkanose» (Lietuva), kā arī pašmāju «Frailty», «Green Novice», «Obscurus Orbis», «Urskumug», «Wagars», «Darrva», «Sovvaļnīks», un citi.

Paralēli mūzikai Saukas ezera krastā norisinājās arī senā dzīvesveida izzināšana kopā ar Latvijas vēstures rekonstrukcijas klubiem «Exercitus Rigensis», «Kroma kolna bruoliste» un «Senzeme», bet no Lietuvas piedalījās «Simkala», «Semigallia» un «Ceklio Kuršiai» klubu pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu