Dikļos notiks starptautiskā folkloras festivāla «Baltica» koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

16. jūlijā starptautiskā folkloras festivāla «Baltica 2015» laikā jaunizveidotajā Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos notiks muzikāls pasākums divās daļās, informē Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Eva Eglīte.

Tautas mūzikas koncerts «Saule dziesmu vizināja» sāksies plkst.18, un tajā uzstāsies folkloras kopas no Latvijas un Igaunijas. Koncertā piedalīsies Dikļu folkloras kopa «Endzelīte» (vadītāja Gunta Zvirbule), Lēdurgas folkloras kopa «Putni» (vadītāja Ilze Kļaviņa), Viļakas folkloras kopa «Abrenīte» (vadītāja Albīna Veina), Salacgrīvas folkloras kopa «Cielava» (vadītāja Zenta Mennika), Jelgavas folkloras kopa «Dimzēns» (vadītāja Velta Leja), Piltenes folkloras kopa «Pill tīn» (vadītāja Nelda Matisova), Rīgas latgaliešu studentu folkloras kopa «Ceidari» (vadītāja Marta Vaivode), Līvbērzes folkloras kopa «Zemgaļi» (vadītāja Velta Leja) un folkloras kopa «Mataasa» no Igaunijas.

Ieeja bez maksas.

www.festivalbaltica.com/programma

Pasākuma otrajā daļā, kas sāksies plkst.21, tiks atskaņota komponista Uģa Prauliņa unikālā tautas mūzikas kolekcija - cikls «Pagānu gadagrāmata». Koncertā uzstāsies RTU vīru koris «Gaudeamus», Pagānu gadagrāmatas etno roka grupa, solisti - Asnate Rancāne, Samanta Tīna. Uzveduma muzikālais vadītājs - Ivars Cinkuss, pasākuma režisors - Uģis Brikmanis. Ieeja uz pasākuma otro daļu - 3 eiro.

Cikls «Pagānu gadagrāmata» ir radīts un ieskaņots jau 1998. gadā, taču savu «dzīvo» atskaņojumu aranžējumā vīru korim, solistēm, un instrumentālai grupai pirmo reizi piedzīvoja tikai 2015. gada pavasarī vīru kora «Gaudeamus» 55. jubilejas koncertā. «Pagānu gadagrāmata» ir suģestējošs tautas mūzikas un tās atspulga mūsdienās sakausējums, vienota un aizraujoša svīta. Cikls veidots nosacītās piecās daļās - Atkusnis, Pavasaris, Vasara, Rudens un Ziema, kurās vīru kora un solistu atskaņotās dziesmas saistītas ar konkrētu gada laiku ritējumu.

Koncertu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Kocēnu novada domi.

Festivāls «Baltica» norisināsies laikā no 15. jūlija līdz 19. jūlijam, kad plaša un daudzveidīga programma izskanēs gan Rīgā, gan vairākās citās vietās Latvijā. Festivāls tiek rīkots jau kopš 1987. gada, un tas ir Baltijas tautām un valstīm nozīmīgs notikums, kas demonstrē tradicionālās kultūras vērtības - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību un citas tautas kultūras vai mākslas izpausmes formas. Festivālā, kura galvenā tēma ir «Mantojums», piedalīsies etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji. Starptautiskajā festivālā piedalīsies ap 200 kopu no Latvijas, kā arī 10 ārvalstu grupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu