Jorans Šteinhauers mācās cept kūkas saulgriežu gaumē (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Grupas «Aarzemnieki» solists Jorans Steinhauers apmeklēja maiznīcu, kur kopā ar profesionālu maizes cepēju Edgaru, mācījās cept dažādas svētku kūkas vadoties no citu valstu saulgriežu receptēm.

Meistarklasē tika apkopotas vairākas kūku receptes no citu valstu virtuvēm, kas papildinās Jāņu dienu galdu un būs svētki citās vasaras dienās, jo vienmēr var atrast iemeslus tam, lai liktu galdā ko saldu un garšīgu.

Dažas no receptēm, kuras tik izmantotas meistarklasē iesūtīja grupas «Aarzemnieki» fani no visas plašās pasaules.

Jorans beidzot iemācījās pats uzcept kūku, turklāt ne viena veida vien, bet dažādās kultūrās atrodamās kūkas.

Mūziķis nu prot arī no mīklas uzcept Jāņu vainagu, kas lieliski izskatītos ikvienā Līgo svētku svinētāju galdā.

«Ar dziesmu «Cake To Bake» mēs daudzus iedvesmojām cept kūkas. Cilvēki no dažādām valstīm iesūtīja mums savas receptes un fotogrāfijas ar dažādām kūkām. Zinot, cik nozīmīgi svētki Latvijā ir Līgo, tas iedvesmoja mūs pašus uzrocīt piedurknes un piedalīties kūku cepšanā, gatavojoties vasaras saulgriežu sagaidīšanai. Ceram, ka šī meistarklase iedvesmos arī iedzīvotājus pamēģināt jaunas receptes Jāņu galdam, paralēli ierastajiem ēdieniem,» tā Jorans.

Maiznīcā nepārtraukti atskanēja smiekli un sarunas, jo Jorans visā mēģina saskatīt pozitīvo un vienmēr atrod iemeslu, lai izteiktu kādu joku un parunātos ar cilvēkiem.

Vīrietis arī nodemonstrēja, ka lieliski saprotas ar bērniem, kuri bija viņa mazie kūku cepšanas palīgi.

Diemžēl pārējā grupa « Aarzermnieki» nevarēja ierasties pasākumā, tāpēc Joranam bija dubults uzdevums, ne tikai cept kūkas, bet atcerēties receptes, lai vēlāk nodemonstrētu saviem grupas biedriem.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu