«Aurora» plāno koncerttūri un gatavojas izdot albumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Pašmāju alternatīvā roka grupa «Aurora» šovasar plāno doties koncerttūrē, bet rudenī mūziķi paredzējuši izdot albumu, liecina grupas «Facebook» kontā publicētā informācija. Grupas vokālists Ritvars Dižkačs jau ir ieradies Latvijā un pievienojies ansamblim. Arī bijušais grupas basists Svens Himlers ir atlidojis no Kanādas, lai kopā ar «Auroru» dotos tūrē.

Grupa koncerttūrē iekļaus gan galvaspilsētas klubus, gan festivālus un pasākumus ārpus Rīgas. Tūre sāksies 3. jūlijā ar uzstāšanos Rīgas krogā «Aptieka», 4. jūlijā gaidāms koncerts klubā «Nabaklab», 11. jūlijā uzstāšanās notiks festivālā «LMT Summer Sound» Liepājā, 18.jūlijā - festivālā «Positivus» Salacgrīvā, 24. jūlijā klubā «Fontaine Palace» Liepājā, 25. jūlijā Cēsu pilsētas svētkos, 31. jūlijā festivālā «Laba daba» Līgatnes novada «Ratniekos».

Plānots, ka 5. augustā mūziķi uzstāsies Rīgā, peldošajā galerijā «Noass», 6. augustā - Latvijas 1.rokkafejnīcā Reiterna namā, bet 7.augustā izpildītāji būs klausāmi Salaspils kultūras namā «Rīgava».

Koncertos skanēs gan zināmie «Auroras» grāvēji, gan arī dažas jaunas dziesmas.

Papildus koncertēšanai grupa aktīvi darbosies studijā, lai pabeigtu topošo albumu, kuru izvēlēts izdot ne tikai kompaktdiskā un digitālā veidā, bet arī vinila plates formātā. Paredzēts, ka albums varētu tikt izdots 2015. gada rudenī. Tas būs pirmais ieraksts grupas pastāvēšanas vēsturē.

Grupa «Aurora» dibināta 1987. gadā. Tā dēvēta par latviešu indī roka pionieri, kuras zināmākās dziesmas «Sadauzītais bundzinieks», «Fetišists» u.c. joprojām klausās un ciena ne vien grupas dalībnieku laikabiedri, bet arī jaunāki melomāni. Grupa «Aurora» pastāvēja piecus gadus, taču šajā laikā grupai nav oficiāli izdotu ierakstu. Pastāvēšanas laikā ir tapušas septiņas dziesmas, kas ierakstītas dažādās studijās.

1992. gadā, solistam Dižkačam dodoties uz ārzemēm, grupa izjuka, bet 2014. gada nogalē «Aurora» apvienojās atkal, lai uzstātos grupas «Jumprava» 30 gadu jubilejas koncertos, kā arī nospēlētu vairākus savus koncertus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu