Foto: Eiropraids noslēdzas ar gājiena panākumu svinēšanu koncertzālē «Palladium»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

20.jūnija Rīgā norisinājās Eiropraida sabiedrībā nevienozīmīgi vērtētais gājiens, kurš pulcēja vairāk kā piecus tūkstošus dalībnieku un nieka pāris desmitus protestētājus. Pēc tik veiksmīga gājiena, pozitīvas cilvēku pretreakcijas neko citu nevarēja gaidīt, kā lielisku, pacilātu vakara noslēgumu. Eiropraida oficiālais noslēgums bija koncertzālē «Palladium», kur no košām krāsām, smaidiem, smiekliem, dzīves mīlēšanas nevarēja atkauties.

Sestdienas vakarā koncertzāli «Palladium» pārpludināja brīvi domājoši cilvēki ,kuri spēj pastāvēt par sevi, cīnīties par savām tiesībām brīvi mīlēt, neatkarīgi no otra cilvēka dzimuma.

No 15-21 jūnijam Rīgā norisinājās dažādi kultūras, izklaides pasākumi, bet tieši lielais koncerts bija Eiropraida kulminācija, svinības, par godu tam, ka daudzi beidzot sadzirdēja patieso LGBT kopienas ziņojumu.

Noslēguma ballītē uzstājās dziedātājs Stīvs Grands, kurš dzimis Čikāgā un pazīstams ar savu skaidro un sirdi plosošo balsi un emocionālajām dziesmām, tai skaitā viņa pirmo country stila balādi, kas ieguvusi lielu popularitāti «All-American Boy». Mākslinieks pirmo reizi bija devies uz Eiropu un nespēja valdīt sajūsmu atrodoties Latvijā.

Stīvs izpildīja savas populārākās dziesmas, kuru laikā nebeidzās aplausi un tas mudināja mākslinieku pat mesties pūlī, ko fani uztvēra ar sajūsmu un nēsāja mūziķi uz rokām.

Nākamā uz skatuves kāpa lieliskās balss īpašniece Emalī Brauna, kura izpildīja dažādus pasaules hitus, dziedātājai tas izdevās tik labi, ka daudzi līdz pat trešās dziesmas sākumam nesaprata, ka kāds uzstājas, bet domāja, ka skan dīdžeja spēlētā mūzika.

Vakara kulminācija bija mirdzošās drag karalienes Ms Peppermint uzstāšanās. Ms Peppermint ieguvusi slavu kā viena no Ņujorkas atpazīstamākajām drag sejām. Drag karaliene saņēma milzīgas ovācijas, aplausus.

Pēc uzstāšanās Ms Peppermint nedevās uz VIP zonu, kur izklaidējās vairums mākslinieku, bet deju zālē apspriedās ar ballītes apmeklētājiem un neatteica nevienu lūgumu kopā nofotografēties, tāpat ikviens interesents varēja aprunāties ar drag karalieni, viņa atrada tēmas un vārdus, kurus veltīt ikvienam.

Mis Peppermint " Euro Pride" Rīga 2015Posted by Normunds Ralfs Fogels on svētdiena, 2015. gada 21. jūnijs

Ballīti pameklēja arī modes blogere Agnese Kleina un blogeris Artūrs Mednis, kuri bija ieradušies, lai baudītu lielisko izklaides programmu.

Gan koncerta laikā, gan diskotēkas spēlēto hitu pavadībā cilvēki svinēja dzīvi, dejoja, baudīja dzērienus, viens otra sabiedrību.

Daudzi ieguva jaunus draugus, paziņas, apmainījās kontaktiem un runāja par nākamo tikšanos pēc gada Eiropraidā, kurš norisināsies Amsterdamā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu