Lesbiešu romāns tiek prezentēts ar intīmu ballīti, piedalās arī pazīstamas personas (108)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Gāliņa

Kultūras bārā «Sapņi un kokteiļi» 6.jūnija pievakarē tika prezentēts viens no pirmajiem Latvijā uzrakstītajiem lesbiešu romāniem ar nosaukumu «Uzdrīkstēšanās». Romāna autore Eva Savele-Gavare romānu ir rakstījusi, balstoties uz dažādiem autobiogrāfiskiem faktiem, tas izraisīja lielu interesi sabiedrībā.

Rakstniece un izdevniecības «Iespēju grāmata» autore Eva Savele-Gavare prezentācijas dienā bija priecīgi satraukta, jo sieviete nedzīvo Latvijā, bet Anglijā un pasākums pulcēja vienuviet daudzus jo daudzus Evas draugus, radus un paziņas.

Uz biogrāfiskiem faktiem balstītais romāns «Uzdrīkstēšanās» ir trešais romāns, kura autore ir Eva Savele-Gavare, sava netipiskā satura dēļ cilvēkos tas raisa lielākas diskusijas, spriedelējumus nekā abi pārējie uzrakstītie darbi «Likteņa rotaļa» un «Bīstamais mīlnieks».

Uz biogrāfiskiem faktiem balstītais romāns «Uzdrīkstēšanās» ievedīs lasītāju pavisam citā jūtu un mīlestības pasaulē, kas bagātināta ar jutekliskām mīlas ainām, spilgtām un patiesām emocijām, sevis meklējumiem un sekošanu sirdsbalsij.

Par jauno, provokatīvo lesbiešu romānu «Uzdrīkstēšanās» pati autore saka: - Ko gan es gribu pavēstīt vai parādīt ar šo grāmatu? Iespējams, es gribu parādīt, ka nav būtiski, kas esi - tradicionāli orientēts, gejs vai lesbiete - mīlestība pret otru cilvēku ir un paliek mīlestība.

Neatkarīgi no seksuālās piederības attiecībās ir divi cilvēki, ir mīlas likstas, ir ķibeles un ir kaislības.
Sieviete sievieti nemīl citādāk kā sieviete vīrieti vai vīrietis vīrieti - cilvēks mīl otru cilvēku, tieši tik vienkārši...

Neskatoties uz to, ka grāmatas atklāšanas svētki sākās tikai 19.00, daudzi viesi ieradās jau no pulksten 17.00 un nespēja sagaidīt sākumu.

Ierodoties viesiem bija iespēja nobaudīt divu veidu punšus, kurus īpaši pasākumam sagādāja kultūras bārs «Sapņi un kokteiļi».

Pirms pasākuma viesi varēja apskatīt jauno grāmatu, parunāties ar rakstnieci, kā arī lieliskā dīdžeja DJ_RTII spēlētā mūzika saglabāja viesos možu garu un gaidīšanas prieku.

Vakaru iesāka muzikāli priekšnesumi, par kuriem parūpējās dziedātājas Katy Tindemark, Kamilla, grupa «CanZone» apvienojumā ar Milleru-Balandīnu ģimeni, kurus iepazinām, pateicoties lieliskajam šovam «Dziedošās ģimenes», kā arī vakara vadītāja un dziedātāja vienā personā Sabīne Vidriķe.

Autore bija sajūsmā par visiem muzikālajiem priekšnesumiem, bet dziedātāja Kamilla, izpildot dziedātāja Bon Jovi dziesmu «Its my life», trāpīja desmitniekā, jo tā ir viena no autores visu laiku mīļākajām dziesmām.

Ikviens, kurš piedalījās vakara tapšanas gaitā, palīdzēja autorei, saņēma speciāli veidotas dāvanas.

Vakara oficiālo daļu noslēdza pašas autores uzruna viesiem, aicinājums par spīti visam sekot mīlestībai, laimei, jo tikai tas motivē mūs dzīvot pilnvērtīgi.

Beidzoties oficiālajai daļai, viesiem bija iespēja iegādāties grāmatu par prezentācijas vakara speciālo cenu, kā arī apsveikt autori ar jauno grāmatu, parunāt par romāna saturu, rakstīšanu, tāpēc viesi nesteidzās prom, kad beidzās pasākums, bet baudīja vakaru, pēc sarunām ar autori daudzi steidzās atvadīties, lai varētu doties mājās un ķerties klāt jaunā romāna «Uzdrīkstēšanās» lasīšanai.

Pasākumu apmeklēja dziedātāja Jane G, zīmola «Basque Latvia» dibinātāja Tatjana-Kaluga Viktore, skaistumkonkursu rīkotāja Elita Drāke, konkursa «Vecmāmiņa 2013» uzvarētāja Lolita Aleksejenko, aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone, dziedātāja Aminata, stiliste Iveta Vecmane, modes žurnāliste Una Ulme, modes blogere Alīna Kellere, zīmola «Glam Deco» īpašniece Māra Dzirkale, dziedātāja Tamāra Rutkovska, mākslinieks Artūrs Bērziņš, jaunā rakstniece Kristīne Teilāne, dziedātāja Liera Štein un citi.

Komentāri (108)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu