Lasīšanas diena un zibakcija ar mīļāko grāmatu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 29.maijā, no plkst. 12.00 līdz plkst. 12.15 dažādās Latvijas vietās norisināsies Lasīšanas dienas zibakcija, lai atgādinātu par lasītprieku, ko rada lasītprasme, un tā saistību ar cilvēka dzīves kvalitāti. Tā pie iemīļotākajām grāmatām pulcēs lielus un mazus lasītājus visā Latvijā. Tie, kas grib sanākt lasīt kopā vienuviet Rīgā, aicināti ierasties plkst. 12.00 Esplanādes laukumā, līdzi ņemot savu grāmatu.

Lasīt gribētāji Rīgā, kuri vēlas lasīt kopā vienuviet, aicināti šajā laikā

pulcēties Esplanādes laukumā, līdzi ņemot savu grāmatu.

Lasīšanas dienu aizsāks Latvijas Universitātes mācību prorektora Andra Kangro un Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktores Evijas Papules uzruna videotiešraidē, ko varēs vērot vietnē www.lu.lv, no Latvijas Universitātes Bibliotēkas Kalpaka bulvārī 4, plkst. 11.45, lai plkst. 12.00 dotu kopīgu startuLasīšanas dienas 15 minūtēm visā Latvijā.

Lai piedalītos Lasīšanas dienā:

  • pirmkārt, katram jāizvēlas sava mīļākā grāmata;
  • otrkārt, jāizvēlas lasīšanas vieta;
  • treškārt, jāuzaicina draugus un radus uz kopīgu lasīšanu;
  • ceturtkārt, jādalās lasītpriekā ceturtdien, 29.maijā, no plkst. 12.00 līdz plkst. 12.15 no jebkuras vietas Latvijā;
  • piektkārt, ja iespējams, pēc Lasīšanas dienas jāpublicē fotogrāfija no kopīgās lasīšanas sociālos tīklos ar mirkļbirku #LatvijaLasa vai jāiesūta fotogrāfija no kopīgas lasīšanasuz e-pastu lasisanasdiena@lu.lv, lai iekļautu to Lasīšanas dienas fotogalerijā un apliecinātu savu līdzdalību jau otrajā kopīgajā Lasīšanas dienā Latvijā.

Lasīšanas dienu aizsāks LU mācību prorektora Andra Kangro uzruna videotiešraidē, ko varēs vērot vietnē «www.lu.lv» plkst.11.45, lai plkst.12 dotu kopīgu startu Lasīšanas dienas 15 minūtēm visā Latvijā.

Lai piedalītos Lasīšanas dienā, jāizvēlas sava mīļākā grāmata un lasīšanas vieta. Tad uz kopīgu lasīšanu jāaicina līdzgājēji, lai kopīgi piedalītos Lasīšanas dienā. Tāpat par saviem plāniem var paziņot sociālajos tīklos ar mirkļbirku «#LatvijaLasa» vai iesūtot fotogrāfiju no kopīgas lasīšanas uz e-pastu «lasisanasdiena@lu.lv», lai iekļautu to Lasīšanas dienas fotogalerijā un apliecinātu savu līdzdalību otrajā kopīgajā Lasīšanas dienā Latvijā.

    Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu