Aminata neplāno piedalīties Eirovīzijā atkārtoti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Eurovision.tv

Dziedātāja Aminata jau pāris dienas atrodas Latvijā, kurā atgriezās pēc dalības Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurā tika iegūta augstā sestā vieta. Māksliniece labprāt padalās savās spilgtākajās atmiņās no konkursa.

Pēc uzvarētāju noskaidrošanas noteikti visi kopā devāties uz lielu ballīti?

Ballīte sekoja, bet ne pārāk liela. Tā kā klubā nevienu dalībnieku nesatikām, aizbraucu kopā ar savu komandu svinēt sesto vietu. Svinējām tā rāmi, bijām pārguruši, visi vēlējās gulēt.

Spilgtākā atmiņa no Eirovīzijas?

Brīdis, kad paziņoja, ka tikām finālā... līdz tam galvā bija pilnīgs «black out», un tad kad paziņoja, ka esam finālā, uzreiz tāds atvieglojums, gluži kā akmens nokrita no sirds. Es arī vairāk uztraucos, gaidot pusfināla rezultātus, ne klausoties fināla balsojumu.

Eirovīzijā piedalās daudzas slavenības, kuras ir zināmas arī pie mums, Latvijā. Kura ir spilgtākā iepazīšanās?

Ar Krievijas pārstāvi Poļinu Gagarinu iepazinos ļoti smieklīgi, satikāmies tualetē un apmainījāmies ar komplimentiem. Končita pienāca pati pie manis un teica, ka biju fantastiska, nevaru nepieminēt Austrālijas pārstāvi Gaju Sebastianu, viņš man pienāca klāt uz skatuves un teica, ka viņam ļoti patīk. Tas viss man lika justies kā septītajās debesīs.

Kā tu vērtē šā gada rezultātus, tie, tavuprāt, bija godīgi, vai spēlēja politika? Runājot par to pašu Poļinu Gagarinu, pēc skatītāju domām viņa ir uzvarētāja, bet žūrija lēma, ka tas ir zviedrs..

Grūti atbildēt. Man pašai ļoti nepatīk saistīt politiku ar mūziku, ne jau dziedātāja ir vainīga tajā, ko dara viņas valsts galva. Es no tā visa cenšos norobežoties un smelties tikai pozitīvo. Tā kā nemāku pateikt, kā ir šajā gadījumā, ceru, ka uzvarēja godīgums. Man patika abas dziesmas.

Lielākais ieguvums no konkursa?

Vērtīga pieredze, jauni paziņas, kontakti, iedvesma attīstīties tālāk.

Kā visvairāk pietrūka, atrodoties Vīnē?

Vīnē brīžiem pietrūka sintezatora. To izjutu viesnīcā, kad paliku viena. Kopumā man nepietrūka nekā, jo biju ar lielisku kompāniju.

Eirovīzija beigusies, ko tagad darīsi, kas sekos tālāk?

Tad jau redzēs. Labāk darīt, nevis stāstīt, ka dari kaut ko.

Vai plāno atkārtoti piedalīties konkursā?

Neplānoju. Ar vienu reizi būs gana.

Vai apsver iespēju doties koncertēt uz valstīm, kuras tev iedeva augstu novērtējumu?

Doma ir un paliek tikai doma, kamēr tā nepiepildās. Parunāsim par to, kad piepildīsies.

Kā tu domā, kas bija tava veiksmes atslēga?

Pirmkārt, pati veiksme, otrkārt, komanda apkārt, treškārt, manuprāt, patiesums... Ja esi, kas esi, tad cilvēkus tas uzrunā.

Atlidojot un ieraugot sagaidītājus ar ziediem, plakātiem - tie bija kā vēl vieni, mazi svētki?

Jā, bija! Jutu, ka mājās mani mīl un gaida, tas bija patīkami. Paldies ikvienam, kurš ieradās mani sagaidīt! Man tas daudz nozīmē.

Pirmais, ko darīji, ierodoties mājās?

Devos gulēt, pati savā gultā. Biju tik ļoti pārgurusi, ka neko citu nespēju iztēloties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu