Elita Drāke no skaistuma konkursa pārved divus kroņus (39)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skaistuma konkursu rīkotāja Elita Drāke pagājušajā nedēļā atgriezās no Turcijas, kur devās uz «Model & Talent World» konkursu. Uz vispasaules talantu un skaistuma konkursu Elita veda trīs meitenes – septiņpadsmitgadīgo Elīzu Elīzavettu Ļistopadu, piecpadsmitgadīgo Edu Endiju Ezergaili un desmitgadīgo Terēzi Anci Puteni. Beigu beigās Elita atgriezās Latvijā ar veseliem diviem kroņiem, vienu no tiem ieguva Elīza, bet otru pati Elita Drāke!

Šobrīd visā pasaulē notiek cīņas ap bērnu skaistuma konkursiem. Šādu iznākumu Elita Drāke zināja jau pirms desmit gadiem, kad izveidoja pirmo konkursu «Latvijas talantīgā meitene», tāpēc nekad nav likusi galveno uzsvaru uz meiteņu ārējo skaistumu.

«Uzskatu, ka bērnu nevar vērtēt, vadoties pēc skaistuma, par šo tēmu tagad ir izveidojusies plaša ažiotāža visā pasaulē. Konkurss «Model & Talent World» ir talantu konkurss, kur tiek vērtēts bērnu un jauniešu talants, vecuma grupās 4 - 17 gadi. Ir arī otra grupa, kas piedalās konkursā, tie ir modeļi, un tiek vērtēts bērnu defilē, tas ir normāli, jo šie bērni ir vadošie industrijas modeļi, kuri reklamē bērnu apģērbu, ēdienu, mantas. Tātad konkursā satikās bērni, kuriem ir īpaši talanti, un tādi, kuri prot defilēt un būt prožektoru gaismā,» skaidro Elita.

Elita stāsta, ka «Model & Talent World» konkurss ir augsta līmeņa pasākums, ļoti interesants, visas konkursa dienas ir aizpildītas dažādām aktivitātēm, katra diena bija par savu tēmu, kurai bija īpaši jāgatavojas, un šajā procesā aktīvi bija jāpiedalās arī katras valsts nacionālajiem direktoriem, kas Latvijai bija Elita. Konkurss ir starptautiska mēroga, lai par tādu kļūtu, jāpiedalās vismaz divām valstīm no katra kontinenta, un «Model & Talent World» izdevās apvienot visu pasauli.

«Pirmā diena bija draudzības vakars, visi tikko atlidojuši, iepazīstas. Lai pozitīvi pavadītu konkursa dienas, bērniem neformālā gaisotnē ir jāiepazīstas. Katras valsts pārstāvji līdzi ved suvenīrus, ir tik lieliski vērot, kā bērni apmainās ar suvenīriem un mājās dodas ar piecdesmit jauniem suvenīriem no visas plašās pasaules,» smaida Elita.

Par priekšrocību tiek uzskatīts, ja bērni prot dažādas valodas; ja neproti sarunāties angliski, tam nav lielas nozīmes, jo bērni runā ar sirdi, rokām, mīmiku, kustībām un lieliski saprotas.

Otrajā dienā bija nacionālais vakars, visu valstu dalībnieki ierodas tautastērpos, līdzi nesot valsts karogus. Tieši šo dienu Elita uztver kā lielisku ģeogrāfijas un vēstures pasākumu, jo bērniem ir iespēja ne tikai lasīt grāmatās par dažādām valstīm, bet redzēt valstu tautastērpus, dzirdēt valodu, uzzināt nacionālās īpatnības un to visu redzēt dzīvē.

«Mūsu meitenes latviski dziedāja, dejoja tautas deju un rādīja pārējiem dejas soļus. Man ir uzstādījums, ka tautasdziesmas ir jādzied latviski, nevis jātulko angļu valodā, ja kāds vēlas, es iztulkoju personīgi, bet vēlos, lai bērni dzied latviešu valodā un iznes latviešu valodu pasaulē,» skaidro Elita.

Trešais vakars bija rokenrola vakars, kurā bērniem bija jāsaģērbjas atbilstoši rokenrolam, vērtēja frizūras, grimu, tērpu, dejotprasmi. Bērni bija sajūsmā, jo viņi dejoja, kad viens no Turcijas populārākajiem mūziķiem, vietējā mēroga Elviss Preslijs, dziedāja rokenrola dziesmas.

Ceturtajā dienā bērni devās vizītē pie Antālijas mēra, kur notika svinīgā pieņemšana, kas padarīja konkursu nopietnāku un atbildīgāku pašu bērnu acīs. Tā kā konkursa laikā Turcija svinēja gadskārtējo bērnu nedēļu, visas nedēļas laikā liela uzmanība tika pievērsta bērniem. Visu valstu konkursa dalībnieki piedalījās svētkos uz pilsētas centrālās skatuves prezentējot sevi un savu valsti.

«Tā kā Turcija 2016.gadā būs ekspo valsts, tad ikvienas valsts delegācijai bija jāatved savas valsts nacionālie ziedi, kurus iestādīs speciālās vietās, lai nākotnes bērniem saglabātu ziedus. Mēs aizvedām rudzupuķes un margrietiņas. Olīvkoks simbolizē draudzību, mīlestību un sirsnību un tas aug veselus divsimts gadus, īpašā parkā katrs bērns iestādīja olīvkoku un pie viņa stādītā koka atrodas plāksnīte ar valsts nosaukumu,» piedzīvotajā dalās Drāke.

Piektajā vakarā bērniem bija jāprezentē pašiem savi modelēti tērpi, kuri jādemonstrē staigājot pa mēli. Par pārsteigumu visiem arī žūrijas locekļiem bija jādemonstrē pareizas modeļu staigāšanas prasmes.

«Kā beigās izrādījās, visas piecas dienas tika vērtēti arī meiteņu padomdevēji, jo kā nekā mēs viņām sniedzam padomus un tie palīdz meitenēm vai arī tās pazudina. Tā kā man vienmēr patīk pucēties, es to vienmēr arī daru, ievēroju visu dienu ģērbšanās etiķeti, darīju visu, ko darīja meitenes. Beigu beigās sanāca tā, ka es ieguvu kroni, jo izrādās arī mēs tikām vērtētas. Biju ļoti uztraukusies pirms staigāšanas pa mēli, bet izdarīju to lieliski, man pēc tam rīkotāji teica, ka man būtu jānožēlo, ka agrāk nepamanīju šo savu talantu un nekļuvu par modeli,» tā Drāke.

Nākamā diena bija fināla diena, kur meitenēm bija jādemonstrē tautas tērpi, rokenrola tērps, pašu modelētais tērps un protams, neiztikt bez uznāciena vakarkleitā. Meitenes stingri vērtēja vērojot papēžu augstumu, grimu, matu sakārtojumu, to cik atbilstoši bērns apģērbs, vai tērps iederas konkrētās vecuma grupas bērnam.

«Nekad nevar zināt, kas uzvarēs. To, ka Elīza būs ļoti labā vietā es zināju, bet nezināju, ka iegūs pašu galveno titulu. Tas ir augstākais apbalvojums Latvijas vēsturē, šāda veida konkursos, kuros piedalās meitenes līdz septiņpadsmit gadiem. Elīza konkursos piedalās jau piecus gadus, ir ieguvusi dažādus titulus, balvas. Šie konkursi ir liels darbs, zināšanas, izdoma, talants, viņa bija pelnījusi uzvarēt,» priecājas Elita.

Elīza Elīzavetta Ļistopada ieguva «Grand Prix Supreme» titulu, kurš ir augstākais iespējamais novērtējums konkursā «Model & Talent World».

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu