Marina Abramoviča: «Jay Z» mani izmantoja

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR_TASS

Performanču māksliniece Marina Abramoviča paziņojusi, ka amerikāņu reperis «Jay Z» neesot izpildījis solījumu palīdzēt viņas institūtam apmaiņā pret mākslinieces piedalīšanos viņa 2013.gada videoklipā «Picasso Baby».

10 minūtes garais video bija balstīts uz Abramovičas populāro izstādi un filmu «The Artist Is Present», kas norisinājās Ņujorkas Modernās mākslas muzejā. Abramoviča vairākas stundas sēdēja uz galda, kamēr muzejā bija apmeklētāji.

Savukārt «Jay Z» atkārtoja uzstāšanos kādā mākslas galerijā. Reperis apmeklētāju un citu slavenību priekšā pavadīja galerijā vairākas stundas, izpildot vairākus 45 minūtes garus repa priekšnesumus. «Jay Z» performanci vēroja aktieri Džads Apatovs, Alans Kamingss, Adams Draivers un Rosija Peresa.

Uz īsu brīdi galerijā parādījās arī Abramoviča. Videoklipa beigu titros ir pateicība māksliniecei, taču viņa apgalvo, ka «Jay Z» esot solījis ko vairāk.

»«Jay Z» adaptēja manu darbu ar vienu vienīgu noteikumu, ka viņš palīdzēs manam institūtam, bet viņš to neizdarīja,» Abramoviča sacīja intervijā žurnālam «Spike Art». «Viņš mani pilnībā izmantoja. Tas nebija godīgi. Es biju ļoti nokaitināta.»

«Beigās tas bija tikai vienai pusei izdevīgs darījums. Varu apzvērēt, ka vairs nekad neko tādu nedarīšu. Nekad. Es biju naiva un nezināju, kādā pasaulē esmu nonākusi. Man tas bija kas jauns, es nezināju, kas notiks. Tas ir ļauni un neiedomājami.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu