Jurim Kulakovam 57! Maestro aicina uz savu jubilejas koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 20. maijā, Juris Kulakovs svin savu 57. dzimšanas dienu, taču svētku svinības notiks piektdien plkst. 19 Latgales vēstniecībā «Gors».

22. maijā Latgales vēstniecībā «Gors» Juris Kulakovs aicina svinēt savu dzimšanas dienu kopā ar grupu «Pērkons» un draugiem. Uz skatuves pēc liela pārtraukuma viņš sasaucis arī grupu «Elpa», muzicēs arī Laura Bicāne, taču galvenā loma paliek paša «Pērkonam».

«Pērkons» aizvien turpina nest nacionālo pašapziņu un aizvien skan kā no astoņdesmitajiem, kad roks turēja tautu pie cerības. Pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem Ieva Akuratere kādā pusnaktī nosapņoja, ka tolaik jaunizveidotā grupa jānodēvē par «Pērkonu». Šā pērkona zibeņi, dārdi un palaikam romantiskais lietutiņš trāpīja mērķī toreiz un trāpa arī tagad. Latgales vēstniecībā «Gors» grupa «Pērkons» uzstāsies pirmo reizi.

Grupa «Pērkons» ir, iespējams, vistitulētākā grupa Latvijā – divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki - Ieva Akuratere (saņēmusi arī Draudzīgā aicinājuma medaļu) un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis. Trīs Jūrmalas goda pilsoņi, un visi – apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.

Grupa «Pērkons» saviem klausītājiem koncertā piedāvās dzirdēt savas radošās darbības laikā sakrātās un tautā iemīļotās dziesmas: «Zaļā dziesma», «Slidotava», «Labu vakar», «Dziesma par sapumpuroto zaru», «Gandrīz tautasdziesma», «Mana dienišķā dziesma» un daudzas citas.

«Pērkons» uzstāsies pilnā sastāvā – Juris Kulakovs (taustiņi), Juris Sējāns (bass, vokāls), Leons Sējāns (soloģitāra), Ieva Akuratere (vokāls), Raimonds Bartašēvics (vokāls) un Ikars Ruņģis (sitamie instrumenti).

Koncerts Latgales vēstniecībā «Gors» iedārdinās Kulakova nakti, kas 22. augustā notiks Ogres estrādē. Šogad aprit 30 gadi kopš 1985.gada, kad pēc leģendārā koncerta Ogres estrādē grupas fani koncertā gūto emociju uzplūdā, vēršoties pret pastāvošo komunistisko iekārtu, izdemolēja divus pasažieru vilcienu vagonus, šis bija notikums, kad Ogres vārds kontekstā ar mūziku līdz šim izskanējis visskaļāk, un nu, pēc gadiem, Ogres estrādē atkal dārdēs «Pērkons» un ne tikai...

Pēc koncerta būs iespēja iegādāties grupas «Pērkons» diskus un iegūt mākslinieku autogrāfus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu