Miera ielas Vasarsvētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

23.maijā jau ceturto reizi notiks pilsētas festivāls «Miera ielas Vasarsvētki». Festivāls paredz vērienīgu kultūras un izklaides programmu, kas piepildīs ielu ar radošu un pozitīvu gaisotni visas dienas garumā jau no pulksten 12.00 līdz pat 23.00, Miera ielas radošajā kvartālā no Brīvības ielas līdz pat Rīgas dzemdību namam.

Šā gada Vasarsvētku tēma - «krustu šķērsu». Tās pamatā ir interaktīva spēle, kurā festivāla apmeklētāji tiks rosināti krustu šķērsu izstaigāt Miera ielu, paviesoties dažādajās iestādēs un atbildēt uz jautājumiem. Savācot zināmu punktu skaitu, būs iespēja iegūt kādu īpaši Miera ielai raksturīgu balvu.

Mūzikas cienītājus visas dienas garumā jau no pulksten 13.00 uz brīvdabas koncerta skatuves priecēs dažādu mūzikas žanru pārstāvji. Koncertu atklās Ethno Jazz ensemble, kuriem sekos dažādi bungu ritmi Pērkonvīru izpildījumā. Uz skatuves uzstāsies arī pūtēju orķestris Fanfara un Māra Vidiņa, Emīla Dārziņa jauktais koris ar Jēkaba Nīmaņa vadītā ansambļa instrumentālo atbalstu, Chomsky Chess club, Marta migla, Kaktiņš Stūrītis, Tesa, Nebijušā restauratori: Zū Zā Ti Ti Ti un Nepieradinātā folka orķestris.

Uz teātra skatuves savu izklaides programmu piedāvās Rīgas jauniešu leļļu teātris «Ī-ā», bērnu vokālais ansamblis «Mušas», improvizācijas teātris Improvide, Tea Tree, teātra studija Komediantu kompānija, LKA laikmetīgās dejas horeogrāfi, RSP teātris Zīļuks, TJN «Annas2» perkusiju ansamblis, Leļļu teātris, Arians Saviško. Būs baudāma arī Mr.Myster elektroniskās mūzikas performance ar VJ Frici Kalveli.

Festivāla laikā darbosies Miera ielas zaļais tirgus, kurā varēs iegādāties bioloģisko zemnieku saimniecību produktus un amatnieku darinājumus un arī iepazīties ar tiešās tirdzniecības kustību. Savukārt Vērtīgo lietu tirdziņā ikviens interesents varēs iegādāties dažādas retro lietas, Latvijas mākslinieku un dizaineru radītas modes lietas un citus darinājumus.

Velo cienītāji varēs paviesoties CSDD drošajā velo pagalmā, kurā varēs piereģistrēt savu velosipēdu, saņemt reģistrācijas uzlīmi, izbraukt velo trasi, kā arī nokārtot velo eksāmenu un saņemt velosipēdista vadītāja apliecību.

Īpaša svētku programma paredzēta arī bērniem. Ikviens mazais interesents varēs piedalīties zīmēšanas un gleznošanas darbnīcās, sveču liešanas, skaņu rīku dizainu darbnīcā, dažādu elektronisku instrumentu spēlēšanas un lietošanas darbnīcā, stikla kreļļu, mandalu, nozīmīšu, kartīšu, puķu rotu izgatavošanas darbnīcās, šokolādes tāfelīšu saiņošanas un daudzās citās radošajās darbnīcās.

Mākslinieki un studenti svētkiem būs sarūpējuši vairākas neredzētas vides mākslas izstādes. Sadarbībā ar Mākslas izglītības centru TRĪS KRĀSAS grupa RTU studentu izveidos četras interaktīvas ekspozīcijas. Savukārt māksliniece Marta Ģibiete vienas dienas izstādē atdzīvinās kādu vecu koka namu. Miera ielas republikāņi par prieku sev un citiem, pievienojoties mākslas akcijai «Outings Project», ielās iznesīs arī vairākus senus mākslas darbu tēlus.

Festivāla laikā tiks dota lieliska iespēja izstaigāt Miera ielu gida vadībā. Būs vairākas izstādes, degustācijas, meistarklases, afterparty dažādos mūzikas ritmos un daudzas citas izklaides.

Ieeja festivālā ir bez maksas.

Vairāk informācijas meklēt www.mieriela.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu