Aminata ir gatava ģenerālmēģinājumam, kājās tiks vilktas mīļākās kediņas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andres Putting

18.maijs dziedātājai Aminatai bija brīvdiena, Latvijas pārstāve Eirovīzijā neuzstājās, bet gan devās ekskursijā uz vienu no Vīnes pilīm. Aminata vēlas sev no konkursa atstāt atmiņas ne tikai par skatuvi un pašu konkursu, bet arī par Vīni un tās vēsturi.

«Šodien bija brīvdiena, tāpēc pieteicāmies doties ekskursijā uz otro pēc lieluma lielāko Vīnes pili. Gribu sev atmiņas ne tikai no konkursa, bet arī no pašas Vīnes. Priecājos, ka ir kāds, kas organizē ekskursijas un piedāvā citu valstu dalībniekiem tajās doties,» priecājas Aminata.

Dziedātāja smejoties saka, ka vislabāk viņai pilī patika lielās gultas, kuras noteikti ir ērtas, un tajās var lieliski izgulēties. Dienas Vīnē paiet, darot daudz dažādu mazu darbiņu, mēģinot, piedevām arī uztraukums neļauj aizmigt un mākslinieki īsti neizguļas, tāpēc sapņo par miegu un lielu, ērtu gultu.

«Atgriežoties viesnīcā, devāmies uz veikaliem meklēt pēdējās nepieciešamās lietas manam priekšnesumam. Nu viss ir pilnībā pabeigts! Pulkstenis ir vairāk nekā divi naktī, un es tikko atgriezos savā numuriņā pēc visiem darbiem. Tikko beidzu laikot savu kleitu, skatījāmies to, kā tad es beigu beigās izskatīšos. Jūtos brīnišķīgi, it īpaši kopā ar mākslīgajiem tetovējumiem,» smaida Aminata.

Aminatas kleita ir taisīta Latvijā un simbolizē Latviju, toties tetovējumi simbolizē Aminatas otro pusi – Āfriku, bet, saliekot kopā Latviju un Āfriku, veidojas Aminata.

«Uz Eirovīzijas skatuves es nekāpšu augstpapēžu kurpēs, bet gan savās mīļākajās kediņās. Tās ir ļoti ērtas, un es vēlos uz skatuves justies ļoti ērti, gribu būt es pati,» skaidro Aminata.

18.maijā norisinājās pirmā pusfināla ģenerālmēģinājums, kuru vēroja žūrija un lika punktus, Aminata bija no tiem dalībniekiem, kuri devās ekskursijā, ne vērot pirmā pusfināla mēģinājumu. Māksliniece koncentrējas uz savu priekšnesumu, ne vēro, ko citi darīs.

«Esmu gatava otrā pusfināla ģenerālmēģinājumam. Protams, ir mazliet stresiņš, bet es centīšos darīt visu, ko spēju, lai mana valsts lepojas ar mani,» tā Aminata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu