Simtiem cilvēku atvadās no izcilās aktrises Veras Singajevskas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Jaunā Rīgas teātra (JRT) Lielajā zālē vairāki simti cilvēku šodien atvadījās no izcilās latviešu aktrises Veras Āboliņas-Singajevskas.

Pavadītāju vidū bija aktieri, teātru vadītāji un režisori, kā arī citi aktrises talanta cienītāji.

Atvadīšanās laikā uz ekrāna, mūzikas pavadībā, tika deklamēti dzejoļi, kā arī projicētas bildes no aktrises ceļojumiem, ikdienas gaitām, izrādēm, kā arī bērnības.

Singajevsku apglabās Pirmajos Meža kapos blakus viņas vīram Tālivaldim Āboliņam. Izvadīšana kapsētā notiks plkst.14.30, pastāstīja aktrises dēls Gundars Āboliņš.

Jau ziņots, ka Singajevska mūžībā aizgāja sestdien, 26.aprīlī, nesagaidot savu 91.dzimšanas dienu, kas viņai būtu 28.aprīlī.

Aktrise dzimusi 1923.gada 28.aprīlī Svinarnas sādžā, Viņņicas apgabalā, Kijevas guberņā, Ukrainā.

Viņa kļuva pazīstama ar zviedru bērnu grāmatu autores Astrīdas Lindgrēnas radītā tēla Karlsona lomu un citām lomām bērnu lugās.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

No 1945. līdz 1953.gadam viņa strādāja Jelgavas teātrī, pēc tam līdz 1992.gadam – Jaunatnes teātrī, arī Nacionālajā teātrī. 1947.gadā Singajevska izveidojusi tautas deju ansambli «Kalve».

1995.gadā aktrisei pasniegts ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu