1. maija pasākumi: ES svētki, ģimeņu sports, vingrotava, velo (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai gan ir nedēļas vidus, šorīt mēs mostamies ar apziņu - ir taču brīvdiena! Tad nu nav ko snaust uz lauriem, laiks saplānot, kā pavadīt dienu - lūk, mūsu ieteikumi!

Foto: LETA

Atzīmējot desmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā, kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» visas dienas garumā notiek daudzveidīga kultūras un izklaides programma visai ģimenei «Daudz laimES!». Pasākuma laikā kultūras vasarnīca «Esplanāde 2014» pārvērtīsies par Eiropas māju, kurā būs gan viesistaba, gan bērnistaba, virtuve un sporta zāle.

Vairāk lasi:

Foto: publicitātes

1.maijā notiks Brīvdabas muzeja vasaras sezonas atklāšana. Zemgales sētā plkst.14 notiks Brīvdabas muzeja Krājuma nodaļas vadītājas Dainas Kraukles grāmatas «Gadatirgi Latvijā. Zemgale» atvēršana, Vidzemes sētā no plkst.12 līdz plkst.16 notiks ekspresizstāde «Pavasara vētīšanas darbi Vidzemē», kur muzeja tekstiliju krājuma glabātāja Aija Vistere iepazīstinās ar priekšmetiem, kas ikdienā slēpti apmeklētāju acīm. Paredzētas arī divas bezmaksas ekskursijas. Plkst.12.15 ekskursiju vadīs muzejpedagoģe Baiba Magona, bet plkst.15.15 - direktora vietnieks - galvenais krājuma glabātājs Mārtiņš Kuplais. Zemgales sētā rīt, 1.maijā, plkst.13 notiks informācijas stunda, uz kuru aicināti plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un visi muzeja interesenti.

Foto: publicitātes

1.maijā Veselīga dzīvesveida dienas ietvaros Latvijas Tautas sporta asociācija Mežaparkā organizē Ģimeņu sporta festivālu, kurā katra - gan liela, gan maza sportot griboša ģimene varēs izmēģināt savus spēkus dažādās sportiskās aktivitātēs. Visām ģimenēm būs iespēja piedalīties dažādās aizraujošās aktivitātēs, spēlēs un stafetēs. Ģimeņu sporta festivāls piedāvās arī dažādas piepūšamās atrakcijas, kas īpaši aizraujošas var šķist jaunākajiem ģimenes locekļiem. Šoreiz Ģimeņu sporta festivāls norisināsies Lielās Mežaparka estrādes teritorijā, tādēļ vienlaicīgi ar sportiskajām aktivitātēm ģimenēm būs iespēja vērot un baudīt priekšnesumus, kas norisināsies uz pasākuma lielās skatuves.

Foto: publicitātes

1.maijā Lielajā ģildē plkst 18:00 notiks Rīgas Doma kora skolas 20 gadu jubilejas lielkoncerts. 1.maijā jubilejas lielkoncertā piedalīsies Rīgas Doma zēnu koris, Rīgas Doma meiteņu koris, RDKS jauktais koris, RDKS big band, džeza ansamblis, absolventu kopkoris, apvienotais koris, Sinfonietta Rīga, Latvian Voices, Instrumenti, Framest.

Foto: publicitātes

Sarkandaugavā, Alekša skvērā Alekša un Tilta ielu krustojumā plkst 15:00 tiek atklāts projekts «Vingrotava» - dizaina projekts, kura laikā šogad Rīgā tiks iekārtotas piecas publiski pieejamas vertikālas vingrotavas. Atklāšanas pasākumā 1.maijā jaunie vides elementi tiks izmēģināti laikmetīgās dejas kustību performancē, skvēru apdzīvos ielu muzikanti, mākslas vingrotāji un žonglieri, radot kopīgas spēlēšanās prieku un vēlmi kopīgi pavadīt laiku publiskajā ārtelpā.

Foto: LETA

Rīgā, Brīvības ielā, laukumā pie Dailes teātra, 13:00 notiek pulcēšanās velobraucēju akcijai «Kritiskā masa», kuras mēŗķis ir pievērst uzmanību velo infrastruktūras problēmām pilsētā un mudināt aktīvi rīkoties, lai situāciju uzlabotu. Ņemot vērā pieredzi, ka ikgadējā 1.maija velobraucēju akcijā «Kritiskā masa» ielās izbrauc daudz velobraucēju un nereti veidojas konfliktsituācijas ar citiem satiksmes dalībniekiem, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Valsts policija aicina šā brauciena dalībniekus cienīt citus un ievērot ceļu satiksmes noteikumus. Tā vietā, lai dotos nesaskaņotā braucienā pa Rīgas ielām, velosipēdisti tiek aicināti piedalīties Rīgas velonedēļas pasākumos (www.rigasvelonedela.lv). Savukārt pārējiem satiksmes dalībniekiem jāatceras, ka 1.maijā ap pusdienas laiku pilsētas centrā pārvietošanās ar transportu varētu būt apgrūtināta.

Citviet Latvijā

Foto: publicitātes

Kā katru gadu, 1.maijā Turaidas muzejrezervātā sākas vasaras sezona, kad apmeklētājiem tiek piedāvātas vairāk nekā 35 ekspozīcijas brīvdabā un telpās - Tautasdziesmu parkā, Turaidas mūra pilī, Turaidas baznīcā un muižas saimnieciskā centra ēkās. Turaidas muzejrezervāts katru dienu no 1.maija līdz 1.oktobrim ir atvērts no agra rīta līdz pat vakara stundām - no plkst. 9.00 līdz 20.00, lai nodrošinātu iespēju ikvienam interesentam iepazīt Turaidas vēsturiskā centra kultūras mantojumu un daudzveidīgās ekspozīcijas. Šogad Turaidas pilij aprit 800 gadu kopš tās būvniecības sākšanas, tāpēc 1.maijā ikviens muzejrezervāta apmeklētājs tiek aicināts piedalīties spēlē «Iepazīsti Turaidas pils 800 gadu vēsturi caur pils priekšmetu stāstiem!», kuras laikā būs iespēja iepazīt senlietas, kas atrastas pilī, un ar to palīdzību atklāt aizraujošus stāstus, kas vēsta par Turaidas pils astoņu gadsimtu garo vēsturi.

Foto: publicitātes

Valmieras Kultūras centrā (Rīgas iela 10) plkst 17:00 notiek latviešu tautas dziesmu un deju uzvedums «Kad darbiņis padarīts, tad varēju palustēt». «Latviešiem vienmēr ir bijis svarīgi pēc labi padarīta darba kārtīgi izlustēties - uz to aicināsim arī koncerta skatītājus,» skaidro vīru kora «Imanta» diriģente Ilze Krūmiņa. Viņa norāda, ka koncertuzvedums veidots kā mīlas stāsts, kurā jauns puisis apceļo visus Latvijas novadus, lūkojoties pēc līgavas. «Koncerta apmeklētāji iepazīs apdziedāšanos starp vīriem un sievām, noskaidros, kā mīlestību un attiecības redz un izprot bērni, kā arī varēs baudīt amzierīgus latviešu dančus. Turklāt to visu esam ietvēruši jautrā stāstā par darba tikumu un alkām pēc sirdssiltuma - garlaicīgi nebūs nevienam!» Koncerta klausītājus ar dziesmām priecēs Valmieras Kultūras centra vīru koris «Imanta», sieviešu koris «Jumara», kā arī Valmieras Mūzikas skolas jaunāko klašu koris. Savukārt ar lustīgām dejām koncertu papildinās Valmieras Kultūras centra tautas deju ansambļa «Gauja» dejotāji.

Koncerts «Senas dziesmas jauno zvaigžņu mirdzumā»

Jelgavas kultūras namā (Krišjāņa Barona iela 6) plkst 16:00 notiek koncerts «Senas dziesmas jauno zvaigžņu mirdzumā», kurā ar klusuma brīdi piemin mūžībā aizgājušo mūziķi Niku Matvejevu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu