«Sinfonietta Rīga» noslēgs devīto koncertsezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» 14. maijā ar koncertu Lielajā ģildē noslēgs devīto koncertsezonu, informē sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Freimane. Sezonas noslēguma koncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Adagio un fūga do minorā, Džekina Pusona Murmurations, Fēliksa Mendelszona Trešā simfonija, kā arī Pētera Vaska vijoļkoncerts «Tālā gaisma», kura interpretācijā kamerorķestris Normunda Šnē vadībā sadarbosies ar vijolnieku Marku Buškovu.

Dzimis Francijā, bet pašlaik par dzīves vietu izvēlējies Beļģiju, vijolnieks Marks Buškovs ir vairāku ievērojamu konkursu finālists un laureāts, tostarp Karalienes Elizabetes konkursa finālists (2012), Monreālas Internacionālās mūzikas balvas ieguvējs (2013), kā arī šosezon debitējis ar Amsterdamas Karalisko «Concertgebouw» orķestri Marisa Jansona vadībā.

Aizvadītajā sezonā līdzās koncertprogrammām Rīgā, orķestris sniedzis vairākus koncertus ārvalstīs, tajā starpā saspēlē ar latviešu vijolnieci Baibu Skridi Vācijā. Savukārt «Sinfonietta Rīga» viesmākslinieces čellistes Solas Gabetas solo Pētera Vaska Otrā čellkoncerta atskaņojumā saņēma «Lielo mūzikas balvu 2014» kategorijā par izcilu interpretāciju.

16.maijā «Sinfonietta Rīga» Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis» piedāvās šoziem Vācijas koncertzālēs izskanējušo koncertprogrammu. Solo Pētera Vaska vijoļkoncertā «Tālā gaisma» izpildīs Marks Buškovs, tam līdzās skanēs Mocarta, Erki Svena Tīra «Bāka», Oskara Herliņa «Mirage of the Void», Justes Janulītes «Elongation of Nights» un Mendelszona-Bartoldi Otrā stīgu simfonija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu