Morisejs lūdz Goram netirgot gaļu, nopeļ ziedojumu vākšanu albumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu grupas «The Smiths» bijušais līderis Morisejs bijušajam ASV viceprezidentam Alam Goram adresētā vēstulē lūdzis aizliegt gaidāmajos dabas draugu koncertos «Live Earth» tirgot gaļu. 18. jūnijā «Live Earth» koncerti norisināsies Ņujorkā, Parīzē, Dienvidāfrikā, Austrālijā, Ķīnā un Brazīlijā. Tajos piedalīsies apmēram simt izpildītāji, tajā skaitā hita «Happy» autors Farels Viljamss.

Morisejs dzīvnieku aizstāvju organizācijas PETA vārdā nosūtījis atklātu vēstuli koncertu rīkotājiem Goram un Kevinam Volam. Ar koncertu sēriju iecerēts pievērst sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām. 55 gadus vecais dziedātājs norāda, ka gaļas ražošana atstājot daudz negatīvāku ietekmi uz klimatu nekā veģetāras pārtikas audzēšana.

«Gaļas un piena produktu pasniegšana pasākumā, kas cīnās pret klimata izmaiņām, ir tāpat kā tirgot pistoles mītiņā par stingrāku ieroču kontroli,»

raksta Morisejs.

«Ja izvēlēsieties «Live Earth» koncertos pārdot dzīvnieku miesu, pasākuma koncepcija kļūs par izsmieklu,» uzskata britu rokgrupas «The Smiths» bijušais līderis. «Tādā gadījumā jums to vajadzētu pārsaukt par «mirušo zemi«.»

Morisejs ir kaismīgs dzīvnieku aizstāvis un piekrīt uzstāties tikai tad, ja koncertu norises vietā netiek pasniegta gaļa. Nesen viņš nopēla Glastonberijas mūzikas festivālu, jo tas neesot «dzīvniekiem draudzīgs».

Morisejs nopēlisa arī jaunos mūziķus, kuri cenšas piesaistīt finansējumu albumu izdošanai ar ziedojumu vietņu palīdzību. Kaut arī Morisejs pēc strīda aizgājis no ierakstu kompānijas, viņš solījis nekad neprasīt fanu ziedojumus jauna albuma ierakstīšanai tādās vietnēs kā «Kickstarter.com».

«Tas ir izmisuma solis un apvainojums klausītājiem,» uzskata 55 gadus vecais mūziķis.

Morisejs ieteicis jaunajiem mūziķiem pelnīt naudu ar biežu koncertēšanu.

Kā jau ziņots, Morisejs pagājušā gada augustā aizgāja no ierakstu kompānijām «Capitol» un «Harvest», kuras atteicās finansēt videoklipus dziesmām no rokmūziķa jaunākā albuma. Tas notika tikai dažus mēnešus pēc Moriseja jaunākā soloalbuma «World Peace Is None Of Your Business» (skat. recenziju) iznākšanas.

Morisejs Rīgā uzstājās 2009. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu