Ar olu kaujām Lieldienas nosvinējuši arī vietējie mūziķi (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Lieldienas ir vieni no nozīmīgākajiem svētkiem, jo tie ir ģimenes svētki, kā arī vienmēr atnāk ar siltu laiku, putniņu čivināšanu un sniegpulkstenīšiem. Ikvienai ģimenei ir savi svētku svinēšanas paradumi, kā svētkus svin dziedātājas Katrine Lukins, Aminata Savodogo un ģitārists Johnny Salamander?

Foto: Nauris Garkaklis

Jaunā dziedātāja Katrine Lukins Lieldienās apēda tikai vienu olu, bet, kā pienākas, ar sāli, lai visu gadu nemelotu, kā vēsta latviešu tautas ticējums.

«Šogad es uzvarēju tikai vienā olu kaujā, neveicās man. Lieldienas man asociējas ar krāsām, saldumiem, ģimeni un gaiļiem,» skaidro Katrine.

Dziedātāja stāsta, ka agrāk Lieldienu olas tika meklētas arī ārā, bet, kopš ģimene dzīvo dzīvoklī, nav vairs īsti kur meklēt, tāpēc olas vienkārši tiek liktas galdā brokastu laikā.

Foto: facebook.com

«Kad biju maziņa, Lieldienās vienmēr šūpojos dārzā, tagad īsti nav kur šūpoties. Mums ik gadu ir jaukas Lieldienas, un mēs vienmēr pārēdamies saldumus, Labi, ka šogad bija mazāk šokolādes,» smejas Katrine.

Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Johnny Salamander ģimenē olas parasti krāso viņa sieva Dace un meita Meldra.

«Šajās Lieldienās apēdu veselas četras olas, olas ēdu ar joda sāli un melnajiem pipariem,» stāsta Johnny Salamander.

Dziedātājs un ģitārists vienmēr, ja svētkos atrod šūpoles, izšūpojas, kā nekā tas taču garantē, ka vasarā nekodīs odi.

«Manam vectēvam bija apbrīnojama māka atrast visstiprāko olu un visus mūsu ģimenes locekļus sakaut olu kaujās. Man tas tā nepadodas,» smejas Johnny Salamander.

Mūziķim jau kopš bērnības Lieldienas ir bijušas lieli ģimenes, pavasara svētki.

Foto: facebook.com

Arī dziedātāja Aminata Savadogo labprāt Lieldienās ēd olas, bet nesmādē tās arī citās gada dienās, jo ēd pilnīgi visu. Lieldienās olas tiek ēstas kā jau pienākas, ar sāli.

«Manā ģimenē ir pieņemts, ka olas krāso vecmāmiņa, viņa to dara ar sīpolu mizām. Lieldienās kaujamies ar olām, ikviens ciemiņš tiek iesaistīts olu kaujās,» stāsta Aminata.

Aminata uzskata, ka Lieldienās galvenais ir pavadīt laiku kopā ar ģimeni, dziedātāja Lieldienu rītā kopā ar saviem mīļajiem paēda brokastis un pasēdēja pie galda.

«Man Lieldienas ļoti patīk, vieni no maniem mīļākajiem svētkiem. Nevaru pateikt kāpēc, patīk visapkārt valdošā atmosfēra,» aizdomājas Aminata.

Aminata atceras, ka bērnībā viņai ļoti patika, ka tieši Lieldienu laikā tika daudz rādītas dažādas multenes, filmas par Dievu, Mozu, tas viss radīja gaišus svētkus.

«Jēzus gribēja, lai pasaulē valdītu mīlestība... Lieldienās man šķiet, ka labais tiešām ir uzvarējis ļauno,» tā Aminata.

Lieldienās Aminata devās skraidīt pa āru un elpot svaigu gaisu, jo tas ir veids, kā novērst prātu no sliktām domām, bet slikto domu trūkums rada labākās Lieldienas dzīvē.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu