«Greizā ratiņa» jubilejas koncerti Nacionālajā teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

1. un 4.maijā Latvijas Nacionālajā teātrī notiks aktieru ansambļa «Greizais ratiņš» 20 gadu jubilejas koncerts.

1995. gada Teātra dienai par godu dzimst vokāli instrumentālais ansamblis «Greizais ratiņš»: četri kungi un dāma - Juris Hiršs, Normunds Laizāns, Uldis Anže, Ivars Puga un Dace Bonāte. Patiesībā neiztrūkstoša viņu kompānijas sastāvdaļa ir arī komponists Valdis Zilveris, viņš arī teātra muzikālās daļas vadītājs, un režisors Edmunds Freibergs, kas desmitiem dažādos veidos integrē viņus Žurkas un Circeņa ģimenē. Pēc dažiem gadiem «Ratiņš» izripo no Nacionālā teātra ēkas un aizripo pa visu Latviju, ievācot teātra skatītāju mīlestību no dažāda kalibra skatuvēm un vasaras beigās atgriežoties teātrī ar lauku labumiem un leģendu par Smiltenes tantes mīlestību.

Foto: publicitātes

Šajā periodā ir radītas vairākas programmas un izdoti pieci albumi: «Gar jūras zeltmirdzošo krastu...», «Mīļais, pasteidzies», «Kā es braucu ... lūkoties!», «Mēs tikāmies martā», «Paskaties, cik balts … tikpat kā paradīzē!». Aktieru veidotās populāru dziesmu parodijas raksturo smalka gaume, muzikalitāte, daudzbalsīgs dziedājums un sirsnīgums.

Šajā jubilejas koncertā «Greizais ratiņš» izpildīs savu dziesmu «zelta fondu», skanēs daudzas no pēdējo gadu populārākajām dziesmām, kas aktieru izpildījumā būs ieguvušas jaunas un asprātīgas nianses.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu