Roka apvienība «Exit» atzīmēs 20. dzimšanas dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar, 9. aprīlī Latvijas 1. Rokkafejnīcā plkst. 20 pašmāju roka apvienība «Exit» divdesmitās dzimšanas dienas svinību ietvaros aicina klausītājus uz īpašu dzimšanas dienas koncertu.

Deviņdesmito gadu beigās «Exit» sevi spilgti pieteica kā amerikāņu alternatīvā roka iedvesmota, angliski dziedoša grupa ar Jāņa Frišfelda specifisko vokālu priekšplānā, bet savu uzplaukumu piedzīvoja pagājušajā gadu desmitā, laižot klajā trīs studijas albumus un vairākām dziesmām iekļūstot valsts populārāko raidstaciju topos.

Grupas debijas albums «Flight to Nowhere» nāca klajā 2000. gadā ierakstu kompānijas Platforma Records paspārnē. Albums izpelnījās gan kritiķu, gan klausītāju atzinību - dziesma «6 am» no šā albuma divas nedēļas atradās Latvijas populārākā mūzikas topa Radio SWH top 40 pirmajā vietā. Arī vairākas citas dziesmas atradušās dažādu radiostaciju aktīvajā rotācijā.

2002. gadā iznākušā otrā studijas albuma «Romantic and Unromantic Pleasures» tapšanā «Exit» sadarbojušies ar tādiem mūziķiem kā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars un pirmā vijole Raimonds Ozols, grupas «Gelousy» dalībnieks Jānis Vanags, kā arī komponists, aranžētājs un taustiņinstrumentālists Raimonds Tiguls. Albums un dziesmas «My Day» un «Invisible» pretendēja uz Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu nominācijā «Modernais roks».

2008. gadā «Exit» ierakstīja un izdeva savu trešo studijas albumu «Ticket to Paradise».

Grupas dziesmas ir tikušas iekļautas vairākās alternatīvās rokmūzikas izlasēs, tostarp «My Best Alternative», kas tika izdota visās trīs Baltijas valstīs.

Savas ilgās pastāvēšanas vēsturē grupas sastāvs piedzīvojis nelielas izmaiņas, tomēr dzimšanas dienas koncertā Latvijas 1. Rokkafejnīcā grupa uzstāsies sastāvā, kas uzskatāms par «Exit» kodolu: Jānis Frišfelds (balss, ģitāra), Raimonds Bērziņš (bass), Pāvils Bobrovskis (bungas) un Uldis Blaževičs (ģitāra).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu