Ieva Aleksandrova-Eklone neatbilst mājsaimnieces standartam (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Populārā aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone labprāt gatavo ēst, bet mēģina izvairīties no apģērba gludināšanas un mājas kārtošanas. Sieviete sevi neuzskata par mājsaimnieci šā vārda klasiskajā nozīmē.

Aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone zina, ka mājsaimnieces, kādas tās rādīja piecdesmito gadu Amerikā, ir stereotips, kurš mūsdienās vairs nedarbojas.

«Amerikas mājsaimnieču prototips bija skaista, sapucēta, uzkrāsota, safrizēta, plandošā kleitā ar priekšautiņu tērpta sieviete, kura dzīvo tikai mājās, kārto māju, gatavo ēst un ir acuraugs vīram un bērniem. Mūsdienās šo titulu var piešķirt arī strādājošām dāmām, jo personīgi es nepazīstu nevienu sievieti, kura var atļauties būt mājsaimniece šā vārda tiešākajā nozīmē,» aizdomājas Ieva.

Ieva domā, ka mūsdienu mājsaimnieces strādā un papildus rūpējas par ģimenes pavardu, uzmana savu ārējo veidolu un nekādos apstākļos nezaudē sievišķīgumu.

«Es sevi nespētu nosaukt par mājsaimnieci šā vārda klasiskajā nozīmē, man patīk gatavot ēst, šausmīgi nepatīk gludināt veļu un kārtot māju, bet, kad uznāk azarts, tad sakārtoju visu, turklāt pedantiski, līdz pēdējam sīkumam, tā ka neatbilstu šim titulam pēc parametriem,» smejas Ieva.

Ievai ļoti patīk gatavot ēst, gan otros ēdienus, gan saldos ēdienus. Kā pēdējā laikā labākos izdevušos ēdienus Ieva nosauc meža gaļas cepeti un siera kūku.

«Vienmēr cenšos recepti papildināt ar ko jaunu, lai iegūtu mazliet citu garšu. Piemēram, siera kūkas receptē rakstīts, ka jāizmanto cepumi, bet kāpēc parastos, ja varu paņemt šokolādes, kāpēc virsējo slāni nenoklāt ar aveņu želeju, man izdevās lieliska siera kūka, bet tas jau nepadara mani par mājsaimnieci,» smejas Ieva.

Kā savu mīļāko ēdienu aktrise nosauc kartupeļu pankūkas, bet tās neizdodas bieži uzcept, jo to pagatavošanai ir vajadzīgs laiks.

«Labprāt ravēju puķu dobes un stādu pavasara zaļumus, pati audzēju dilles un redīsiņus. Sētā ir veseli septiņi bērzi, bet bērzu sulas neesmu tecinājusi nevienu gadu, jo man ir žēl koku,» tā Ieva.

Ieva atzīstas, ka, pateicoties seriālam «Bīstamās mājsaimnieces», viņai grūti domāt par mājsaimniecēm un tās neasociēt ar šā seriāla varonēm.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu