Pieci aktieri, kuri Holivudu iekaroja talanta, ne smuka ģīmīša dēļ

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Nav noslēpums, ka skaistums valda pār pasauli. Ka dzīvē «smukas acis» nostrādā biežāk nekā prāta spējas. Īpaši Holivudā, kur valda kino - tātad vizuālā māksla. Tomēr ir aktieri, kurus Holivudā ciena tieši talanta, ne vien izskata dēļ. Lūk, daži no tiem.

Foto: Reuters/Scanpix

Stīvs Busemi (Steve Buscemi)

Holivudā aktīvi darbojas jau 30 gadus, kuru laikā ir iejuties dažādu dīvaiņu un tumšo tēlu lomās. Visbiežāk tēloti tieši gangsteri. Par aktiera talantu varat pārliecināties ne tikai kinolentēs, bet arī seriālā «Pagrīdes impērija» (Boardwalk Empire) un «The Sopranos» (Soprano ģimene).

Foto: Reuters/Scanpix

Bils Marijs (Bill Murray)

Viņš kļuva pazīstams ar darbību «Saturday Night Live», divus gadus vadījis arī «Weekend Update» ar Džeinu Kērtinu, vēlāk filmējies dažādās komēdijfilmās, tai skaitā «Meatballs» (1979), «Caddyshack» (1980), «Ghostbusters» (1984), «What About Bob?» (1991) un «Groundhog Day» (1993). Murijs guva kritiķu atzinību par tēlojumu filmā «Pazudis tulkojumā» (Lost in Translation; 2003), par ko tika nominēts Amerikas Kinoakadēmijas balvai. Vēl ir uzņēmies «Broken Flowers» (2005), «Rushmore» (1998), «The Royal Tenenbaums» (2001), «The Life Aquatic with Steve Zissou» (2004), «Fantastic Mr. Fox» (2009), «Moonrise Kingdom» (2012) un citās filmās.

Foto: Reuters/Scanpix

Semjuels Lī Džeksons

Semjuels Lerojs Džeksons (Samuel L. Jackson) ir amerikāņu aktieris un kinoproducents. Kā aktieris debitējis 1972. gada filmā «Together for Days». Tomēr viņa karjeras kulminācija bija Tarantino «Pulp Fiction», kad aktierim bija jau 46 gadi. Kopumā aktieris ir filmējies vairāk nekā 100 filmās, tai skaitā «Die Hard with a Vengeance», «The 51st State», «Jackie Brown», «Unbreakable», «The Incredibles», «Black Snake Moan», «Shaft», «Snakes on a Plane».

Foto: TT NYHETSBYRN

Rovans Atkinsons

Rovans Atkinsons (Rowan Sebastian Atkinson), britu komiķis, visplašāk pazīstams kā Mistera Bīna (Mr. Bean) atveidotājs tāda paša nosaukuma komēdijseriālā (1990 - 1995) un Edmunds Melnā Čūska (Edmund Blackadder) seriālā Blackadder (1983 - 1989).

Foto: TT NYHETSBYRN

Adriens Brodijs

Adriens Brodijs (Adrien Brody) ir amerikāņu aktieris un producents. Viņš vislabāk pazīstams ar lomu filmā «Pianists» (The Pianist), par ko saņēma Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā labākais aktieris. Saņemot balvu 29 gadu vecumā, A. Brodijs kļuva par visu laiku jaunāko šīs balvas ieguvēju. Tāpat viņš ir vienīgais amerikāņu aktieris, kas saņēmis franču Cēzara balvu (arī par lomu filmā «Pianists»). Vēl ir filmējies tādās filmās kā «King Kong», «Predators», «The Village».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu