Tallinas Mūzikas nedēļā pirmais klasiskās mūzikas reivs Ziemeļvalstīs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tallinas Mūzikas nedēļā 27. martā plkst.22 100 gadus vecā spēkstacijā ierīkotā Tallinas Radošā centra (Kultuurikatel) jaunatvērtajā Katlu zālē notiks pirmais klasiskās mūzikas reivs Ziemeļvalstīs, informē pasākuma organizatoru pārstāvji.

Pasākumā klasiskās mūzikas un Igaunijas komponistu darbu dīdžeju setus spēlēs klasiskās mūzikas reiva radītājs Brendans Jans Valšs, komponists un producents Valgeirs Sīgurdsons, radio «BBC 3» raidījumu vadītājs Niks Laskoms, grupas «Death in Vegas» dibinātājs Stīvs Heljērs un Igaunijas pārstāvji Aivars Tenso un Sanders Melders. Viņiem pievienosies improvizāciju grupa «Algorütmid» un sieviešu kamerkoris «Sireen».

Klasiskās mūzikas reiva izveidotājs ir beļģu čellists, diriģents, lektors, uzņēmējs un mūzikas inovators Valšs. «Tā kā viņam bija apnikusi tradicionālā klasiskās mūzikas klausīšanās pompozās koncertzālēs, kas pilnas ar snobiem, kas kā pienagloti sēž uz krēsliem, Valšs par savu misiju izvēlējās pierādīt, ka klasiskā mūzika patiesībā ir arī lieliska deju mūzika,» stāstīja pasākuma organizatori.

«Klasiskās mūzikas reivs ir tieši tas, ko tas sola - visi lieliskas ballītes elementi, tostarp iespaidīga skaņa un gaismas industriālā vidē, kur izcili dīdžeji spēlē un miksē mūziku, bet stilīgi cilvēki dejo - jā, skanot klasiskajai mūzikai!» skaidroja Valšs.

Viņš šo klasiskās mūzikas kustību ar pasākumu visas nakts garumā uzsāka lielā rūpnīcā Amsterdamā 2013.gadā. Tādi reivi izplatījās arī citās pilsētās - Roterdamā, Sanpaulu, Riodežaneiro, Havanā, Gvadalaharā, Ņujorkā, Londonā, Berlīnē un Antverpenē.

Klasiskās mūzikas reivu piedāvā «Moe 1886».

Kā ziņots, Tallinas Mūzikas nedēļa notiks no 25. marta līdz 29. martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu