Sadalītas «Zelta mikrofona» balvas (81)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram.com/patriksb

Šovakar norisinājās Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2013» ceremonija Nacionālajā teātrī, kas ir nozīmīgākais apbalvojums pašmāju populārajā mūzikā. Mūzikas ierakstu gada balvas astoņpadsmitajā ceremonijā tika sumināti sasniegumi 19 nominācijās. Visvairāk balvas šogad saņēma Dons. Dziesma «Pēdējā vēstule» ieguva gan gada dziesmas, gan «Alfas Top10 Gada dziesma 2013» simpātijas titulu, bet dziesma «Signāls» tika atzīts par radio hitu jau otro gadu pēc kārtas.

Pēc pasākuma mūziķi un viņu atbalstītāji atpūtās bārā Just

24:00 Balvu «Par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā» saņems grupa «Pērkons»

Foto: Edgars Kalmēns TVNET

23:54 Nomināciju «Labākā dziesma» šogad pasniedz operdziedātāja - soprāns Inese Galante. Nominācijā uzvar dziesma «Pēdējā vēstule» - Dons.

23:43 Hokeja līgas kluba Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Artis Ābols paziņo nomināciju «Labākais pop albums». To šogad saņem «Uzzīmē mani» - Otra Puse.

23:37 Uzstājas grupa «Otra Puse» ar dziesmu «Uzzīmē mani».

Foto: Instagram/janisforte

23:27 Nomināciju «Alfas Top10 Gada dziesma 2013» saņem «Pēdējā vēstule» - Dons. Par šo dziesmu nobalsojuši 36 000 cilvēku.

Iegūto naudu - 1500 eiro, Dons solās noziedot Saldus mūzikas skolai.

23:22 Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) izpilddirektore Gunta Līdaka pasniedz balvu nominācijā «Labākais hip-hop albums». Balvu saņem «Satikšanās vietu mainīt nedrīkst» - Pikaso.

23:16 Un pēkšņi, tiek pieteikts ilgi gaidītais Andris Freidenfels, kurš uzjāj uz bērna zirdziņa.

23:11 Normunds Rutulis ar dziesmu «Aizturi elpu» sveic visas dāmas ar 8. marta drīzo tuvošanos.

23:07 Nākamā nominācija «Labākais kantrī un šlāgermūzikas albums». Balvu saņem «Mēs tikāmies...» - Žoržs Siksna, instrumentālā grupa (Māris Briežkalns, Viktors Ritovs, Gints Pabērzs), trio Limonāde.

23:02 Uz skatuves kāpj Ainars Virga un izpilda dziesmu «Rozes zieds».

22:48 Par «Labāko metāla un rokmūzikas albumu» tika atzīts «No vāka līdz vākam» grupa «Rūsa». Balvu nodeva vieglatlēte Ineta Radēviča.

22:43 Pirmatskaņojums Raimonda Paula sacerētajai tituldziesmai M. Mārtinsona filmai «Romeo un Džuljeta». Izpilda Marta Ritova un Emīls Balceiris.

22:38 Šogad LaIPA, apkopojot Latvijas radio staciju iesniegtos datus, noteica visatskaņotāko Radio hitu. Nominācijā «Radio hits» balvu pasniedz «LaIPAs» izpilddirektore Liena Grīna. Pagājušā gada radio hits: Dona izpildītā dziesma «Signāls». Otro gadu pēc kārtas šī dziesma iegūst balvu.

22:33 Uz skatuves pirmo reizi tik lielas auditorijas priekšā uzstājas Edgars Viļums ar dziesmu «Patiesība».

22:28 Mūziķes no grupas «Sus Dungo» pasniedz balvu nominācijā «Labākā debija». To saņem Siren- UP.

22:23 Uzstājas grupa «Bez PVN».

22:11 Šogad apbalvošanas ceremonijā «Zelta mikrofons 2013» arī portāls TVNET pasniedz arī savu lasītāju simpātiju balvu «Gada mākslinieks». Uz šo nomināciju pretendēja pieci mākslinieki: Biruta Ozoliņa / DJ Monsta; The Sound Poets; Kaspars Tobis; Laika Suns un Edavārdi. Kurš to iegūs, tiks paziņots apbalvošanas ceremonijas afterparty.

22:04 Apbalvošanas ceremonijas otro daļu atklāj Lauris Reiniks. Kā nākamā nominācija tiek nosaukta «Labākais alternatīvās mūzikas albums». Balvu pasniedz TVNET mūzikas sadaļas redaktors Jānis Žilde un to saņem albums «Uzaust» un grupa «Elkupe».

21:49 Skaties jaunākās bildes no «Zelta mikrofons 2014» apbalvošanas ceremonijas:

21:28 «SMScredit» izpilddirektors Toms Jurjevs pasniedz balvu nominācijā «Labākais pop-rock albums». To saņem albums «Tavs stāsts» un grupa «The Sound Poets».

Foto: Instagram/zucix

21:23 Uzstājas «Dzelzs Vilka Jauno Jāņu orķestris» ar dziesmu «Otra vīra līgaviņa»

21:18 Diriģents Ints Tetrovskis uz skatuves iznāk, dziedot tautas dziesmu. Viņam ir tas gods pasniegt balvu nominācijā «Labākais tautas mūzikas albums». To saņem bungu un dūdu grupas «Auļi» albums «Dižducis».

21:12 Nominācija «Labākais džeza un blūza mūzikas albums» tiek pasniegta pirmo reizi. Šoreiz to pasniedz «Katastrofu medicīnas centra» vadītājs - Mārtiņš Šics un to saņem Latvian Blues Band and Friends ar albumu «LIVE AT THE DREAM FACTORY 2013». Latvian Blues Band sniedz arī priekšnesumu.

20:57 Mūziķis Dons, kurš nominēts 4 nominācijās, uzstājas ar dziesmu «Tev piedzims bērns».

Foto: Edgars Kalmēns TVNET

20:50 Baiba Sipeniece - Gavare un Jānis Romanovskis pasniedz balvu nominācijā «Labākais video klips». To saņem dziesmas «Don't Hold Onto Me» videoklips, ko izpilda grupa «Instrumenti».

20:45 Tobis uzstājas elektronisko skaņdarbu.

20:41 Nominācijā «Labākais elektroniskās mūzikas albums» balvu pasniedz DJ Mareks Lācis. Uzvar «Koncerts 7 sintezatoriem» - Kaspars Tobis.

20:37 Uz skatuves parādās Valters Krauze, kurš pārņem ceremonijas vadītāja vietu no Valda Meldera.

20:33 Žoržs Siksna un Tirkīza koris izpilda R. Paula dziesmu «Zelta mute».

20:17 Nominācijā «Labākais koncertieraksts - video» balvu iegūst «Vēl viena klusā daba» - Prāta vētra. To pasniedz kinorežisors Māris Mārtinsons.

20:13 Pieminot Ukrainas notikumus,

uz skatuves atskan dziesma ukraiņu valodā - «Vična»

Kārļa Kazāka izpildījumā. Kā jau Kazāks brīdina, viņa uztraukums var darīt savu un, lai gan vārdi tiek sajaukti un meldiņš nojūk - dziesma sasniedz skatītājus un tās izpildījums aizkustina.

20:11 Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta nominācijā «Labākais mūzikas albums bērniem» balvu pasniedz tās uzvarētājiem - Ilgas Reiznieces audzēkņi ar albumu «Gadapkārti. No vasaras līdz ziemai /Gadapkārti. No ziemas līdz vasarai».

20:01 Uzstājas grupa «Jumprava» ar pirmatskaņojumu dziesmai «Kareivis» no rudens koncerttūres.

Žūriju pārstāvēja 44 brīvprātīgie mūzikas pazinēji.

19:54 Nākamā nominācija šādā kombinācijā tiek pasniegta pirmo reizi: «Labākais koncertuzveduma un teātra mūzikas albums». Balvu pasniedz LNO valdes priekšsēdētājs Zigmārs Liepiņš un to iegūst «Imants un Ziedonis» - Latvijas Radio koris (diriģents Sigards Kļava).

19:49 Tikmēr aizkulisēs savu iznācienu gaida Lauris Reiniks un Baiba Sipeniece - Gavare.

Lauris Reiniks un Baiba Sipeniece gatavi "Zelta mikrofona" balvas pasniegšanai
Lauris Reiniks un Baiba Sipeniece gatavi "Zelta mikrofona" balvas pasniegšanai Foto: twitter.com/@laurisreiniks

19:39 Uzstājas pianists Toms Juhņevičs.

19:36 Kultūras ministre Dace Melnbārde pasniedz balvu nominācijā «Labākais akadēmiskās mūzikas albums». To saņem: «At the Foot of the Sky» - Valsts Akadēmiskais koris «Latvija», diriģents Māris Sirmais.

19:35

Spīdīgās mūzikas balvas autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons.
Ar grupas «RELICSEED» smagajiem metāla ritmiem tiek atklāta Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2013» ceremonija
Ar grupas «RELICSEED» smagajiem metāla ritmiem tiek atklāta Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2013» ceremonija Foto: instagram.com/patriksb

19:30 Ar grupas «RELICSEED» smagajiem metāla ritmiem tiek atklāta Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2013» ceremonija. Pasākuma viesus uzrunā radio balss Valdis Melderis, taču viņš mierina, ka Fredis (Andris Freidenfelds) būšot vēlāk!

(TV3 translācijas sākums plkst. 20:20, tiešraide Kanālā 2 un TVPlay – 19:30. Pirmo reizi tiešraide būs dzirdama arī Latvijas Radio 2.)

19:22 Skatītāji un mūziķi Nacionālā teātra zālē sāk aktīvi ieņemt vietas. Aizkulisēs tiek atkārtotas svinīgās uzrunas.

19:09 Dzirdēsim arī kādus pirmatskaņojumus.

18:58

Arī TVNET ir tas gods pasniegt šovakar apbalvojumu.

18:51 Kopējā atmosfēra starp dalībniekiem ir priecīga - mūziķi joko aizkulisēs un jūtas emocionāli pacilāti!

18:46 Aplūko bildes no ģenerālmēģinājuma un gatavošanās procesa! Lielākā daļa mākslinieku ir jau sapucējušies un pašlaik koncentrējas saviem priekšnesumiem. Daļa devusies ieturēt vēlās pusdienas.

18:03 Nacionālā teātra zāle vēl pagaidām tukša.

16:00 Sākušies ģenerālmēģinājumi.

Vakara norisi un zvaigžņu parādi vadīs «zelta četrinieks»- Valdis Melderis, Valters Krauze, Lauris Reiniks un Andris Freidenfelds.

Mūzikas ierakstu gada balvas 18. ceremonijā uzstāsies: Dons, Otra Puse, The Sound Poets, Igo un Ieva Kerēvica, Marta Ritova un Emīls Balceris, Relicseed, Jumprava, Latvian Blues Band, Normunds Rutulis, Dzelzs Vilka Jauno Jāņu orķestris, Žoržs Siksna un Jelgavas bigbends, Toms Juhņevičs, Kaspars Tobis, Pērkons, Bez PVN, Edgars Viļums, Ainars Virga un Virga Hard Orchestra, PeR un Jurga.

Mūziķu mēģinājumi Nacionālajā teātrī jau noris visas dienas garumā.

c

Vai «Zelta mikrofonu» par labāko pop albumu saņems lielā dīva Laima Vaikule vai debitante Marta Ritova? Bet varbūt rezignētais dziesminieks Kārlis Kazāks vai grupa «Otra Puse»? To visu uzzināsi šovakar!

TV3 translācijas sākums plkst. 20, tiešraide Kanālā 2 un TVPlay – 20.20. Pirmo reizi tiešraide būs dzirdama arī Latvijas Radio 2.

Komentāri (81)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu