Eksperti uzvaru «Oskaru» ceremonijā paredz filmai «12 gadi verdzībā» (23)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Daudzu kāroto «Oskaru» par labāko filmu, kuru pasniegs jau šovakar, eksperti prognozē vēsturiskajai drāmai «12 Years a Slave» («12 gadi verdzībā»). «Oskara» balvu nomināciju līderi ir kosmosa trilleris «Gravity» («Gravitāte») un krimināldrāma «American Hustle» («Amerikāņu afēra»), kas katra nominēta desmit kategorijās. Filmai «12 gadi verdzībā» piešķirtas deviņas nominācijas, taču bukmeikeri prognozē, ka tieši tā ir ticamākais kandidāts uz «Oskaru» par gada labāko filmu.

Balvu vietnē «Goldderby.com» apkopotas 29 prominentu ekspertu prognozes, no kuriem 24 nešaubīgi prognozē uzvaru filmai par verdzības laikmetu. Pārējie dod priekšroku meksikāņu režisora Alfonso Kuarona kinolentei «Gravitāte» ar ekrāna zvaigznēm Sandru Buloku un Džordžu Klūniju galvenajās lomās.

Vietnes «moviefone.com» kritiķis Ēriks Larniks norāda, ka svarīgākais «Oskars» parasti tiek piešķirts filmām ar nozīmīgu tematu. «Galvenā cīņa notiks starp «Gravitāti» un «12 gadiem verdzībā«. Akadēmija vienmēr izvēlējusies filmu, kas skar cilvēku problēmas, nevis vizuālu izrādi,» viņš uzskata.

Pārējie nominanti ir uz patiesiem notikumiem balstītā kinolente «Captain Phillips» («Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā»), stāsts par sasirguša kovboja mēģinājumiem nodrošināt eksperimentālus medikamentus AIDS slimniekiem «Dallas Buyers Club» («Dalasas pircēju klubs»), kā arī filma «Nebraska» par sirmgalvi, kurš dodas izņemt neeksistējošu loterijas laimestu.

Par balvu cīnīsies arī filmas «Her» («Viņa»), «Philomena» («Filomena») un «The Wolf of Wall Street» («Volstrītas vilks») ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā.

Kads no filmas "12 years a slave"
Kads no filmas "12 years a slave" Foto: AP/ScanPix

Vērienīgajam 3D trillerim par kosmosā izmestiem astronautiem «Gravitāte» prognozē panākumus citās kategorijās, tostarp par labāko režiju un specefektiem.

Labākā aktiera godu paredz Metjū Makonehijam par tēlojumu «Dalasas pircēju klubā», kas viņam nesis jau vairākas citas balvas. Viņa ekrāna partneris Džareds Leto, kurš filmā atveido transvestītu, varētu iegūt «Oskaru» kā labākais otrā plāna aktieris.

Savukārt par ticamām labākās aktrises titula ieguvējām eksperti uzskata vai nu Keitu Blanšetu, vai arī Lupitu Njongo. Tikmēr Dženifera Lorensa varētu tikt apbalvota kā labākā otrā plāna aktrise.

«Oskara» balvas ieguvēji tiks noskaidroti jau šovakar.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu