Divus koncertus Vācijā sniegs Baiba Skride un «Sinfonietta Rīga»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marco Borggreve

Šonedēļ divus koncertus Vācijā sniegs Baiba Skride un «Sinfonietta Rīga» Normunda Šnē vadībā, pavēstīja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta pārstāve Linda Jākobsone. Koncerti iekļauti Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā. Hamburgā, koncertzālē «Laeiszhalle» 9. martā tiks atskaņota Erki Svena Tīra (Erkki-Sven Tüür), Oskara Herliņa, Justes Janulītes (Justė Janulytė), Fēliksa Mendelszona, Volfganga Amadeja Mocarta un Pētera Vaska mūzika.

Savukārt Minhenes rezidences Herkulesa zālē Minhenē 14. martā tiks atskaņoti Vīnes klasiķu Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena un Jozefa Haidna darbi.

Skrides vijoļspēli kritiķi salīdzina ar dabas balsi. 2001. gadā vijolniece uzvarēja prestižajā Karalienes Elizabetes mūzikas konkursā Briselē. Kopš tā laika viņa regulāri uzstājas ar pasaules prestižākajiem orķestriem, kā arī sniedz kamermūzikas koncertus kopā ar savu māsu pianisti Laumu Skridi.

Kamerorķestra «Sinfonietta Rīga» mūziķi ir gados jauni un radošām idejām atraisīti mākslinieki, kas pēta baroka atskaņojuma tradīcijas, studē klasicisma interpretācijas fineses, ir nepārspējami spoži laikmetīgajā mūzikā, kā arī nevairās no piedalīšanās neakadēmiskos eksperimentos. Kopš orķestra dibināšanas 2006. gadā tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Normunds Šnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu