Vīru vokālais ansamblis «Dziedonis» aicina dāmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sveicot starptautiskajā sieviešu dienā, šo sestdien, 7. martā, plkst. 14 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vīru vokālais ansamblis «Dziedonis» un tā vadītājs Valdis Aivars aicina ikvienu dāmu uz koncertu «Cik labi, ka tu blakus man!» Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā. Koncertā piedalīsies arī vijolnieks Dzintars Beitāns, dzeju lasīs aktieris Aivars Kalnarājs.

Ik gadu vīru vokālais ansamblis «Dziedonis» dāvā sirsnīgu koncertu sievietes dvēselei. Šogad kungi dāmām izpildīs Raimonda Paula, Ivara Vīgnera, Normunda Zuša, Māra Priedes un citu autoru skaņdarbus. Skanēs arī, kā ansambļa dalībnieki apgalvo, viņu lielākā vērtība – ansambļa vadītāja Valda Aivara un komponista Andra Kristona autordziesmas. Patīkamu un lirisku atmosfēru radīs Aivara Kalnarāja runātā Modra Zihmaņa, Valda Aivara un Leonīda Breikša mīlestības dzeja, kā arī vijolnieka Dzintara Beitāna izpildītie instrumentālie skaņdarbi.

Šobrīd vadītājs Valdis Aivars līdzīgi kā savulaik Liepājas teātrī kopā sasauca «10 kungus», tā šodien pulcina vīrus vokālajā ansamblī «Dziedonis», kura pirmsākumi meklējami tālajā 1927. gadā, kad Liepājā kopā sanāca piecpadsmit dziesmu draugi un nolēma organizēt Liepājas vīru kori. «Dziedonis» tikko ar labiem panākumiem (iegūts 1. pakāpes diploms) atgriezies no vokālo ansambļu skates Durbē un 21. martā dosies uz II Latvijas Vīru vokālo ansambļu konkursu Jūrmalā. Pagājušajā gada izskaņā kungi debitējuši arī Latvijas šlāgeraptaujā, kurā Valda Aivara dziesma «Krauklītis» novembra beigās starpbalsojumā bijusi starp piecām populārākajām un nu skan arī Latvijas Radio 2. Tā būs dzirdama arī 7. martā Liepājas Latviešu biedrības namā – dāmu iemīļotajā un katru gadu ļoti labi apmeklētajā sieviešu dienai veltītajā koncertā.

Ieejas maksa: 2 EUR. Biļetes iespējams iegādāties SIA «Biļešu Paradīze» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu