Dziedātāja Samanta Tīna jau mēnesi mitinās jaunā dzīvoklī (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātājai Samantai Tīnai februāris nav tikai Eirovīzijas mēnesis, bet arī laiks, kad mūziķe pārcēlās uz jaunu dzīvesvietu un veltīja laiku, lai to iekārtotu. Jaunajā dzīvoklī Samanta Tīna mitinās kopā ar savu mīluli, sunīti Skarabeju, kuru mīļi dēvē par Skari.

Samanta Tīna bieži maina dzīvesvietas, jo viņai ātri apnīk dzīvokļi, gribas ko jaunu, tāpēc laiku pa laikam tiek meklēti jauni varianti.

«Man nav problēmu pieņemt jaunu dzīvesvietu, ātri iedzīvojos jaunā mājvietā. Šis dzīvoklis ir kā radīts man, ļoti patīk plašums, tā ir galvenā pazīme, kurai pievēršu uzmanību, meklējot mājvietu. Jaunās mājas man tik ātri neapniks, kaut vai vannas istabas dēļ, tā ir mana mīļākā vieta dzīvoklī,» nosaka Samanta.

Samantai Tīnai ir milzīga vannas istaba, kura kādreiz bijusi virtuve un pārveidota par plašu sievietēm domātu paradīzi. Tur ir vieta it visiem kosmētikas līdzekļiem un nav jādomā, kā sakārtot krēmus, dezodorantus un citus kosmētiskos līdzekļus, jo plašajā telpā visam ir vieta.

«Dievinu no rītiem ienākt savā sieviešu paradīzē un vērot, kā citi jau steidzas uz darbu, tad mani pārņem pilnīgs miers. Pa vannas istabas logu redzu pusi Rīgas, patīk vērot satiksmi, to, kā mainās fons aiz loga, tas nomierina. Arī draudzenes ciemojoties novērtē tieši šo telpu, parasti visas sarunas notiek šeit, kāda sēž uz tualetes poda apmales, kāda uz vannas malas, un mēs sarunājāmies,» smejas Samanta.

Samantai ir būtiski, lai visur būtu spoguļi, tos viņa atvedusi no sava vecā dzīvokļa. Dziedātājas sapnis ir kādā no istabām ierīkot spoguļu sienu. Mūziķe ir dzirdējusi, ka cilvēki saka, ka tas ir slikti, ja mājās ir daudz spoguļu, bet viņa to neņem vērā, jo uzskata, ka par māņticības lietām nav jādomā, ja domāsi, tās piepildīsies.

«Ļoti patīk sveces, ienākot mājās, vienmēr aizdedzinu viesistabas svečturī garās sveces. Visās dzīvokļa telpās ir atrodamas sveces. Daudzi sveces saista ar romantiku, man sveces un to smarža asociējas ar mājīgumu, sirsnību un mieru. Nav būtiski, vai sēžu un redzu degošu sveci; ja zinu, ka deg, man ar to pietiek,» prāto Samanta.

Mūziķei patīk vienatnē gatavot ēst un lutināt sevi. Samanta ir sajūsmā, ka jaunajā dzīvoklī viņai ir galds, tātad nav jāvakariņo, sēžot pie televizora vai vēl trakāk - guļamistabā. Dziedātāja labprāt gatavo ēdienus, kuros kā sastāvdaļas tiek izmantotas jūras veltes.

Samantai ir vesels plaukts ar diplomiem, kausiem un citādām pēdējā laikā iegūtām lietām, kurām ir nozīme mūziķes dzīvē. Lietu, protams, ir daudz vairāk, bet tās atrodas viņas bērnības mājā Tukumā.

«Vērojot plauktu, redzu «Swarovski» kristālu lauvu, kuru man pasniedza Nils Ušakovs, pateicības rakstu no Arta Pabrika, dažādas trofejas, goda rakstus, uzšuves no vizītes Afganistānā. Man bija pašai sava uzšuve, bet pārējās divas man uzdāvināja citu valstu karavīri, noplēšot tās no savām formām, tik ļoti es viņiem sagādāju prieku ar savu mūziku,» skaidro Samanta.

Dziedātāja parāda arī smago, lielo bronzas statuju, kuru ieguva par uzvaru prestižajā konkursā «Slavjanskij bazar». Samanta smejas, atceroties, ka, saņemot balvu, bija jāparakstās, ka viņa patiesi to ir turējusi rokās, un, izbraucot no valsts, bija vajadzīgi speciāli dokumenti, kuri apliecina, ka mūziķe drīkst izvest statuju no valsts.

«Kā jau sievietei, man ir būtisks skapis, tam ir jābūt plašam, man nepietiek vietas skapī, guļamistabā stāv vēl pakaramais ar apģērbu, un koridora skapī, kur atrodas āra jakas, var atrast pusi no manas kurpju kolekcijas,» tā Samanta.

Dziedātāja stāsta, ka reizēm viņa saņemas, šķiro apģērbu un atdod labdarībai, bet nereti, kad tas izdarīts, viņai ievajagas kādu no atdotajām lietām, bet pirms tam, konkrēto apģērbu nevajadzēja divus vai vairāk gadus, tāpēc mūziķei nepatīk revidēt skapi.

«Man ir daudz apģērbu un apavu, kurus esmu uzvilkusi vienreiz. Pēdējā laikā esmu sākusi vairāk valkāt kleitas, bet bikses un svārkus atstāju pagātnē. Skatos skapī un redzu visu, kas ir bijis, – «bodiju» ēra, korsešu ēra, ādas kleitiņu ēra. Vērojot skapi, nesen sapratu, ka, mainot matu krāsu no sarkanas uz melnu, esmu mainījusies arī pati un ikdienā, izejot izklaidēties ar draudzenēm, man nav ko vilkt mugurā, nācās atjaunot garderobi. Tā Samanta, kāda es biju ar sarkaniem matiem, vairāk neesmu es, vēlos ko sievišķīgāku,» smejas Samanta.

Samanta atzīstas, ka ir apavu fetišiste, kurpes viņai ir atrodamas abos skapjos un vēl Tukumā bērnības dienu mājā.

«Mēģinu sekot līdzi un kontrolēt sevi. Kādreiz, ja kaut kas labs notika, apbalvoju sevi ar jauniem apaviem, tāpat darīju, ja notika kaut kas slikts, tagad izvērtēju, vai man vajag jaunus apavus, ja nevajag, ātri dodos prom no veikala. Man skapī ir daudz kurpju, kuras dažādu iemeslu dēļ vairāk kājās nevilkšu, bet ārā nemetīšu, citiem par atmiņām parūpējas fotoalbumi, man to dara apavi, katram ir savs stāsts, uz tiem skatoties, es visu atceros,» atklāj Samanta.

Uz naktsgaldiņa atrodas īpaša grāmata par budismu, tā ir Samantas mīļākā grāmata un tiek lasīta pirms došanās gulēt. Mūziķe to ir jau izlasījusi, bet laiku pa laikam pārlasa.

«Budisms nav reliģija, bet apziņas stāvoklis. Grāmata māca nepieķerties lietām, sniedz atbildes uz dažādiem jautājumiem. Pastāsta par mainīšanos, jo arī koks, kas aug aiz loga, rītdien nebūs tāds, kāds ir šodien. Uzskatu, ka grāmata ir jālasa vairākkārt, pirmo reizi izlasīsi, lai iepazītos, bet jau nākamajā reizē laidīsi izlasīto caur sevi un pilnveidosies,» stāsta Samanta.

Guļamistabā atrodas arī sintezators, kas palīdz radīt jaunus skaņdarbus vai vienkārši atrast vajadzīgo tonalitāti. Pirms pāris dienām Samantu apciemoja mūza un viņa radīja ko jaunu un interesantu, skaņdarbs jau ir nodots tālāk mūziķes komandai, kura to apstrādā.

«Spēlējot uztraucos par kaimiņiem, pieslēdzu austiņas un viņi nedzird manu spēlēšanu, bet dziedāšanu gan es nevaru padarīt nedzirdamu, par laimi, man ir saprotoši kaimiņi un nesūdzas. Uzskatu, ka sintezatoram nav jābūt pēdējam modelim, galvenais, lai uz tā var strādāt,» nosaka Samanta.

Mūziķei viesistabā ir atrodams liels televizors, Samanta to izmanto reti, jo vēlas iegādāties jaunu skaņu sistēmu, viņai ir ļoti būtiska skaņa, un dziedātāja jūt, ka tā vairs nav tik perfekta, kāda bija pirkuma mirklī.

Samanta stāsta, ka, braucot mašīnā, ja dzird, ka skaņa nav salīmeņota, liek izslēgt mūziku, jo slikta skaņa viņu padara nervozu.

«Man ļoti patīk būt mājās un gremdēties atmiņās. Tam kalpo lielformāta fotogrāfijas, kuras rotā sienu. Visas ir īpašas, jo liecina par kādu posmu manā dzīvē. Ikvienu man ir uzdāvinājuši cilvēki, kuri bija iesaistīti manā dzīvē, katrā konkrētajā posmā, šo bilžu skaits tikai papildināsies, būs vēl daudzi ievērības cienīgi notikumi un cilvēki, kuri tajos mirkļos būs man līdzās,» smaida Samanta.

Dzīvoklī dažādās vietās atrodamas Skarabeja rotaļlietas, kuras viņš spēlējoties ir aiznesis. Šobrīd par suņuka mīļāko rotaļlietu ir kļuvis Samantas fanes dāvinātais lācītis.

Samantas plašais divu istabu dzīvoklis ir ieturēts gaišos toņos un minimālisma stilā, jo mūziķei nepatīk daudz mēbeļu vai pārkrauti plaukti.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu