TVNET top 10 filmas Valentīndienas vakaram (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Skaidrs, ka ne visiem Valentīndiena ir svinama un svēta diena. Tomēr mēs dzīvojam sabiedrībā un laikā, kad tik daudziem nepieciešams iemesls, lai iepriecinātu otru. Kāpēc gan ne? Filmas uzbur un rada pasauli, kurā pāris stundas spējam uzkavēties un pakliedēt domas, laiku un dalīties šajā mirklī ar savu mīļoto. Un pat ja tev nav mīļotā cilvēka, tas nenozīmē, ka šie svētki būtu slikti. Galu galā - daudziem no mums vairs nav mammu un tētu, bet tas taču nenozīmē, ka mēs noliedzam Mātes vai Tēva dienu. Te būs īss saraksts ar filmām, kuras liks tev gan priecāties un bēdāties, gan vienkārši lieliski pavadīt laiku.

 
Foto: publicitātes

10. «Endless Love»

10. «Endless Love» («Bezgalīgā mīlestība»)

Atklāti sakot, es šo filmu neesmu redzējis. Ārvalstu kino kritiķi galīgi nav sajūsmā par šo filmu, tomēr kur vēl jaukāks vakars kā kinoteātra krēslā? Šī filma ir nonākusi uz mūsu kino ekrāniem par godu tieši Valentīndienai, un vienmēr taču var izvēlēties vietas «skūpstu rindā».

Meitene no situētas ģimenes iepazīstas ar vienkāršu puisi, un viņu savstarpējās simpātijas pāraug kaislīgā mīlas dēkā. Vecāku centieni nepieļaut šīs attiecības viņu kaislei piešķir vēl lielāku kvēli.

 
Foto: publicitātes

9. «Gone With the Wind»

«Gone With the Wind»

«Vējiem līdzi» ir klasika, kas uzņemta pēc tāda paša nosaukuma grāmatas. Saņēmusi astoņus Oskarus un neskaitāmus citus apbalvojumus. Neticu, ka kāds nebūtu redzējis šo filmu vai nebūtu dzirdējis par šo grāmatu. Klārks Geibls un Vivjena Lī iejūtas šarmantā Reta Batlera un skaistules Skārletas O'Hāras lomās.

 
Foto: publicitātes

8. «Waitress»

«Waitress»

Šī filma patiks kā viņam, tā viņai. Nedaudz skumja filma par nelaimīgu laulību, krāpšanu, mīlestību un kūkām. Tieši tā, brīnišķīgā aktrise Kerija Rasela (Keri Russell) dalīsies ar daudzām jo daudzām kūku receptēm.

 
Foto: publicitātes

7. «50 First Dates»

7. «50 First Dates»

Reta filma, kurā Ādams Sandlers nav kaitinošs. Galvenā varone Lūsija, kuru atveido Drū Berimora, sirgst ar savādu kaiti. Viņa dzīvo vienā dienā un jaunas atmiņas nespēj veidot. Viņas ģimene un draugi ir samierinājušies un pakārtojuši dzīvi, lai viņa spētu sadzīvot ar to. Protams, ierodas Sandlera atveidotais Henrijs, iemīlas viņā un visu šo kārtību pamatīgi «sačakarē». Skaista, smieklīga un romantiska filma.

 
Foto: publicitātes

6. «The Odd Life of Timothy Green»

6. «The Odd Life of Timothy Green»

Stipri netipiska Valentīndienas filmu izvēle, tomēr šī indie filma nav par divu cilvēku mīlestību, bet gan par mīlestību kopumā. Pret ģimeni, dzīvi, mākslu, sapņiem un daudz ko citu. «The Odd Life of Timothy Green» ir moderna pasaku filma par kādu zēnu, kurš uzrodas pie kāda pāra, kas nespēj ieņemt ilgi loloto bērniņu. Šim zēnam ir kāds savāds noslēpums, kuru neviens nespēj izskaidrot. Ja vēlies ko citādāku, bet vienlīdz skaistu, noskaties šo filmu.

 
Foto: publicitātes

5. «Eternal Sunshine of the spotless mind»

5. «Eternal Sunshine of the spotless mind»

Šī oskarotā filma jau kļuvusi par mīlasstāstu klasiku. Džims Kerijs (Jim Carrey) un Keita Vinsleta (Kate Winslet) atveido pāri, kurš pēc attiecību pārtraukšanas ir nolēmis ar eksperimentālas psihiatru metodes palīdzību izdzēst viens otru no savām atmiņām. Tikai nodzēšot atmiņas, viņi saprot, ka arī sliktas atmiņas ir mūsu dzīves neatņemama sastāvdaļa.

 
Foto: publicitātes

4. «The Notebook»

4. «The Notebook»

Oficiāli jaunāko laiku romantiskākā filma – tikai topa ceturtajā vietā, par spīti Rajenam Goslingam (Ryan Gosling) ar suņa acīm un faktam, ka filmā izlietā lietus un asaru daudzums patiešām varētu nogremdēt Titāniku. Taču tas vēl nevienu nav atturējis – apbruņojies ar duci kabatas lakatiņu, un aiziet!

 
Foto: publicitātes

3. «P.S. I Love You»

3. «P.S. I Love You»

Skotu aktieris Žerārs Batlers (Gerard Butler) jau sen ir iekarojis gan vīriešu, gan sieviešu sirdis – jo romantisko lomu viņa filmogrāfijā ir tikpat, cik grāvējfilmu. Un viena no spilgtākajām noteikti ir šajā filmā, kurā līdztekus Batleram darbojas arī Oskara balvas laureāte Hilarija Svanka (Hilary Swank), bet Batlera varonis ir kļuvis par daudzu sieviešu ideālo vīrieti.

 
Foto: publicitātes

2. «Love Actually»

2. «Love Actually»

Ziemassvētki, Lieldienas vai Valentīndiena, nav svarīgi, jo šis mīlasstāsts der jebkuriem svētkiem, jebkurā laikā un vietā. Tonna Holivudas labāko aktieru apvienojušies lieliskā filmā, kas sastāv no vairākiem stāstiem, kurus vieno viens - mīlestība.

 
Foto: publicitātes

1. «Casablanca»

1. «Casablanca»

Nepārspējama klasika. Oskariem nobērtā 1942.gada kinolente «Casablanca» ar Hamfriju Bogartu (Humphrey Bogart) un Ingrīdu Bergmani (Ingrid Bergman) galvenajās lomās vairākkārt atzīta par skaistāko romantisko filmu, kāda jebkad radīta.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu