Miris «Visage» solists Stīvs Strendžs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

55 gadu vecumā Ēģiptē no sirdstriekas miris astoņdesmitajos gados populārās grupas «Visage» solists Stīvs Strendžs (Steve Strange), īstajā vārdā Stīvs Haringtons (Steve Harrington), ziņo ārvalstu prese.

Haringtons dzimis 1958. gada 28. maijā. 1979. gadā viņš bija viens no Londonas kluba «Blitz» dibinātājiem - tur uzplauka britu «jauno romantiķu» mūzikas skatuve. Tur savus pirmos soļus spēra tādas grupas kā «Duran Duran», «Spandau Ballet» un Boja Džordža (Boy George) «Culture Club».

Vēlāk viņš izveidoja grupu «Visage» kopā ar Midžu Jūru, Rastiju Īganu u.c. Pirmais grupas singgls «Tar» klajā nāca 1979. gadā. Par lielāko grāvēju kļuva 1980. gada dziesma «Fade To Grey» (skat. video).

Stīvs Strendžs filmējies arī Deivida Bovija slavenajā «Ashes To Ashes» videoklipā.

Strendžs kopš 80. gadu vidus cīnījās ar atkarību no heroīna. Taču 2013. gadā viņš kopā ar pārējiem «Visage» dalībniekiem ierakstīja jaunu albumu, kā arī pagājušajā gadā izdeva jaunu dziesmas «Fade to Grey» versiju.

Līdzjūtību tviterī izteikuši daudzi dziedātāja laikabiedri - Bilijs Aidols, «Duran Duran» solists Saimons Lebons u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu