«Daft Punk» iegūst «Grammy» par albumu un dziesmu (7)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV pilsētā Losandželosā svētdienas vakarā notika 56.ikgadējā «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonija. ASV Skaņu ierakstu akadēmijas piešķirto «Grammy» balvu laureāti tika paziņoti «Nokia» teātrī un Steiplza centrā. Balvas šogad pasniedza agrāk nekā parasti, jo februārī Krievijas pilsētā Sočos notiks ziemas olimpiskās spēles un ceremonijas organizētāji nevēlas konkurēt ar olimpiādi par televīzijas skatītāju interesi.

Labākā deju un elektroniskās mūzikas albuma kategorijā un labākā albuma kategorijās tika apbalvots franču dueta «Daft Punk» albums «Random Access Memories». Šis duets arī ieguva balvas gada ieraksta un labākā popmūzikas dueta/grupas izpildījuma kategorijās ar dziesmu «Get Lucky».

Par gada producentu neklasiskās mūzikas kategorijā tika atzīts Farels Viljamss.

Gada dziesmas un labākā popmūzikas solo izpildījuma kategorijās tika apbalvota 17 gadus vecā Jaunzēlandes izpildītāja Lorde ar dziesmu «Royals».

Lorde apmeklē "Grammy" ieskaņas pasākumu
Lorde apmeklē "Grammy" ieskaņas pasākumu Foto: Reuters/ScanPix

Labākā tradicionālā popmūzikas vokāla albuma kategorijā tika apbalvots Maikla Bublē albums «To Be Loved».

Labākā repa izpildījuma un labākās repa dziesmas kategorijās balvas saņēma duets «Macklemore & Ryan Lewis» ar dziesmu «Thrift Shop», kurā uzstājas arī dziedātājs Wanz. Šis duets tika apbalvots arī labākā repa albuma kategorijā un labākā jaunā mākslinieka kategorijā par albumu «The Heist».

Labākā R&B izpildījuma kategorijā balvu saņēma grupa «Snarky Puppy» un Leila Heteveja ar dziesmu «Something». Labākā tradicionālā R&B izpildījuma kategorijā tika apbalvots Gerijs Klārks jaunākais ar dziesmu «Please Come Home».

Par labāko R&B dziesmu tika atzīta Džeimsa Fontleroja, Džeroma Harmona, Timotija Moslija un Džastina Timberleika dziesma «Pusher Love Girl».

Labākā R&B albuma kategorijā tika apbalvots Alīšas Kīsas albums «Girl on Fire».

Kā labākais «urban contemporary» mūzikas albums tika apbalvots Rianas albums «Unapologetic».

Labākā roka izpildījuma kategorijā balvu saņēma alternatīvā roka grupas «Imagine Dragons» dziesma «Radioactive».

Par labāko roka albumu tika atzīts grupas «Led Zeppelin» albums «Celebration Day».

Labākā hārdroka/metāla izpildījuma kategorijā tika apbalvota grupas «Black Sabbath» dziesma «God is Dead».

Par labāko alternatīvās mūzikas albumu tika atzīts grupas «Vampire Weekend» albums «Modern Vampires of the City».

Labākā dejas ieraksta kategorijā balvu izpelnījās elektroniskās mūzikas producenta un dīdžeja dziesma «Clarity», kuru izpilda angļu dziedātāja Foxes.

Labākais kora albums daļēji latviešiem

«Grammy» balva nominācijā par labāko kora sniegumu tika piešķirta igauņu diriģentam Tenu Kaljustem par igauņu komponista Arvo Perta opusa «Adam's Lament» («Ādama raudas») izpildījumu, kurā piedalās arī Latvijas mākslinieki - Latvijas Radio koris un Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Riga».

Opusu «Adam's Lament» izpildīja Igaunijas Filharmonijas kamerkoris, Latvijas Radio koris, Tallinas kameorķestris, «Sinfonietta Riga» un Igaunijas gregoriāņu mūzikas izpildītāju ansamblis «Vox Clamantis». Kompaktdiska ieraksts notika 2011. gada novembrī Tallinas Nigulistes baznīcā. Disku izdevusi kompānija ECM.

Ieraksts «Grammy» balvai bija nominēts vēl divās kategorijās - par labāko laikmetīgās mūzikas skaņdarbu un veiksmīgāko producenta darbu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu