«Greja piecdesmit nokrāsas» autore draud «boikotēt» filmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Britu rakstniece E.L.Džeimsa draudējusi «boikotēt» erotiskā bestsellera «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas») ekranizāciju, ja tiks izmainīti varoņu dialogi, ziņo laikraksts «The Guardian».

Kinostudija «Universal» nolīga scenāristu Patriku Mārberu, lai tas piemērotu kino ekrāniem Džeimsas romānu, kas literārajās aprindās tiek uzskatīts par amatierisku un garlaicīgu.

Tabloīds «Daily Mail» vēsta, ka Džeimsa izlasījusi Mārbera scenāriju un likusi izņemt visus mainītos dialogus, citādi viņa par notikušo sūdzēšoties sociālajos tīklos.

Arī kino industrijas žurnāls «The Hollywood Reporter» apstiprina, ka pēdējais vārds par kinolentes dialogiem esot piederējis nevis režisorei Semai Teilorei-Džonsonei, bet gan Džeimsai.

Kāds filmai pietuvināts informācijas avots pastāstīja, ka Džeimsai «bija dota liela vara un viņa izmantoja katru iespēju to parādīt».

Teilore-Džonsone atzinusi, ka viņas un Džeimsas starpā izcēlušies strīdi. «Nemelošu, tas bija grūti,» viņa teica intervijā žurnālam «Porter». «Mēs strīdējāmies, taču tie bija radoši strīdi, ko spējām atrisināt. Mums bija jāatrod kompromiss starp viņas vīziju par rakstīto un manu nepieciešamību vizualizēt šos cilvēkus uz ekrāna. Beigu beigās mums tas izdevās.»

Teilores-Džonsones filma iznāks kinoteātros dienu pirms Svētā Valentīna dienas. Eksperti uzskata, ka tā būs starp 2015.gada ienesīgākajām kinolentēm.

Apmēram 20 minūtes no filmas kopējā garuma sastāda seksa ainas.

Džeimsas erotiskās triloģijas grāmatas pārdotas vairāk nekā 100 miljonos eksemplāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu