Papildināts žūrijas sastāvs konkursam «Riga Jazz Stage 2014»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernests Dinka

Papildināts žūrijas sastāvs konkursam «Riga Jazz Stage 2014». Tās sastāvā jauno vokālistu un saksofonistu izvērtēšanai konkursa atlases un norises laikā apvienojušies mūzikas profesionāļi – mūziķi, producenti un festivālu direktori no vairākām valstīm. Iepazīstieties!

Maestro Raimonds Pauls – viens no visu laiku populārākajiem latviešu komponistiem.

Magnuss Palmkvists (Magnus Palmquist) – «Stockholm Jazz Festival» un «Jazzclub Fasching» mākslinieciskais direktors. Stokholmas džeza festivāls ir viens no populārākajiem ikgadējiem mūzikas notikumiem Zviedrijā. Savukārt klubs «Fasching» ir viens no apmeklētākajiem džeza klubiem Zviedrijā jau vairāk nekā 30 gadus.

Artis Sīmanis - saksofonists un pedagogs.

Čaina Mozesa (China Moses) – amerikāņu džeza izpildītāja un TV zvaigzne. Būdama amerikāņu džeza mākslinieces «Dee Dee Bridgewater» meita, ļoti agrā vecumā pievērsusies mūzikas un teātra mākslai. Ierakstījusi piecus soloalbumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos.

Māris Briežkalns – viens no Latvijas izcilākajiem bundziniekiem.

Levons Malkhasjans - džeza pianists, viena no būtiskākajām džeza mūzikas personībām Armēnijā kopš 70.gadiem. Līdzās mūzikai, aktīvi darbojas džeza mūzikas popularizēšanā - organizējot džeza vakarus, koncertus un festivālus ne tikai dzimtajā Armēnijā, bet arī starptautisku sadarbības projektu ietvaros. Džeza kluba «Malkhas Jazz Club» īpašnieks.

Stīvs Rubijs (Steve Rubie) – mūziķis un Londonas «606 Club» īpašnieks.Viņš ir meistarīgs saksofonists un flautists, muzicējis «Julian Joseph All Star big band» sastāvā. Savukārt viņam piederošais džeza klubs, kas atrodas Čelsijā, tiek uzskatīts par vienu no būtiskākajiem džeza kultūras punktiem Lielbritānijā.

Steponas Januška – vokālists un komponists, Starptautiskā džeza vokālistu konkursa «Jazz Voices» organizators. Džeza vokāla pasniedzējs Klaipēdas Universitātē un VMU Mūzikas akadēmijā. Jau vairāk nekā 30 gadus ir vokālists grupā «Studija».

Toivo Unt – viens no Igaunijas izcilākajiem kontrabasistiem. Igaunijas Nacionālās operas simfoniskā orķestra mākslinieks. Starptautiskā džeza festivāla «Nomme Jazz» pamatlicējs un mākslinieciskais direktors.

Līdz 31. janvārim norisinās pieteikšanās konkursam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu