Rīgā var noskatīties «Oskara» favorītfilmu «Lapsu medības»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kinoteātrī «Kino Citadele» piecos īpašos seansos no 12. janvāra līdz 15. janvārim varēs noskatīties vienu no šī gada «Oskaru» favorītfilmām «Lapsu medības» («Foxcatcher»), informēja kinoprojekta «Spektrs» pārstāvis Sergejs Timoņins. Režisora Beneta Millera uz patiesiem notikumiem balstītajā psiholoģiskajā sporta drāmā «Lapsu medības» stāstīts par neparastām un traģiskām attiecībām starp kādu ekscentrisku miljonāru un diviem brāļiem, daudzkārtējiem pasaules čempioniem brīvajā cīņā.

Filmā olimpiskais čempions, cīkstonis Marks Šulcs saņem miljonāra Džona Dupona uzaicinājumu pārvākties pie viņa uz attālu muižu «Foxcatcher», lai kopā ar pārējiem cīkstoņiem gatavotos 1988.gada Olimpiskajām spēlēm Seulā. Marks pieņem šo uzaicinājumu ar prieku, jo saskata iespēju beidzot iznākt no sava brāļa Deiva, kurš ir titulētāks un labāk iekārtojies dzīvē, ēnas. Taču Dupona rokās Marks Šulcs ir tikai instruments, lai ar viņa palīdzību, izveidojot pasaules līmeņa cīkstoņu komandu, iekarotu cieņu augstākajās aprindās. Notikumi saasinās, kad palīgā Markam ierodas viņa brālis Deivs.

Galvenās lomas filmā atveido Čenings Tatums, Marks Rufalo un Sjēna Millere. Zem biezas grima kārtas Dupona lomu spēlē komiķis Stīvs Karels, kuram šī ir karjeru mainoša loma. Filma jau saņēmusi Kannu kinofestivāla balvu par labāko režiju, un kritiķi filmai prognozē arī panākumus «Zelta globusa» un «Oskara» balvu ceremonijās.

Pirms filmas būs iespējams uzzināt interesantas detaļas par filmas tapšanu un notikumiem, uz kuriem tā balstīta.

Filmas izrādīšanas iniciatori ir kinoprojekts «Spektrs», kas atbalsta nestandarta, izaicinošu un prātā paliekošu kino. Iepriekš kinoprojektā «Spektrs» tikusi izrādīta Ksavjē Dolana «Toms Fermā» («Tom at the Farm»), Denī Vilnēva «Ienaidnieks» («Enemy») un Jana Demānža «71: Pēdējais kareivis» («71»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu